Erasmus+ ni mus, pomaga pa!

Letos program Erasmus+ na evropski ravni praznuje že 30 let, Slovenija pa v evropskih programih izobraževanja in usposabljanja sodeluje že od leta 1999. Ker je tudi Gimnazija Celje – Center članica programa Erasmus+, vam predstavljamo možnosti, ki nam jih ta program ponuja. 

Za izvajanje programa za področje izobraževanja, usposabljanja in športa v Sloveniji skrbi Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS). Program Erasmus+ ni namenjen zgolj študentskim izmenjavam, temveč pokriva celotno vertikalo izobraževanja, med drugim tudi področje izobraževanja odraslih.

Namen aktivnosti, ki jih program Erasmus+ omogoča, je dvig kakovosti in usposobljenosti tako ustanov kot izvajalcev, ki v projektih sodelujejo. Poudarek je na nadgradnji kvalifikacij in krepitvi razvoja človeškega kapitala ter povezovanju. Prav tako je namen aktivnosti spodbuditi razvoj, prenos in izvajanje inovativnih praks na organizacijski, lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni.

Torej, če le imate možnost izkoristiti kakšno izmenjavo oziroma o njej razmišljate, le pogooglajte in povprašajte. Erasmus+ je vedno odprt! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja