#ENOSTAVNODRUGAČNI INFORMATIVNI DNEVI 2019

V petek in soboto, 15. in 16. februarja, smo na Gimnaziji Celje – Center pripravili informativna dneva. V petek ob 9.00 in 15.00 ter v soboto ob 9.00.

Bodoči srednješolci so ob vstopu v našo secesijsko lepotico dobili GCC vrečko, ki je vsebovala informativno gradivo o šoli in #GCCStarterPack – darilo dijakov s predmeti, ki jim bodo prišli prav za uspešen zaključek osnovne in prijeten začetek srednje šole.

Skupni del programa je potekal v športni dvorani – glasbeni nastop naših Šlagersov, šolska himna, nagovor ravnatelja in svetovalne delavke mag. Helene Maher Resinovič ter pogovor z dijaki, predstavniki vseh treh programov, ki jih izvajamo na GCC.

Po uvodni šolski uri so se osnovnošolci ločili v skupine glede na program za katerega se zanimajo.

 

Predstavitev programa splošna gimnazija je potekala tako, da so profesorji in dijaki vodniki osnovnošolce in starše peljali na ogled treh različnih predmetnih predstavitev in učilnice GCC.

 

 

 

Predstavitev programa predšolska vzgoja se je začela s pravljico 3. j v stari telovadnici, nato pa z ogledom treh učilnic s predstavitvijo splošnih in strokovnih predmetov, prakse in GCC učilnice. 

 

 

 

 

 

Bodoči “umetniki” pa so se najprej odpravili v učilnico geografije, kjer so profesorji in dijaki vodniki natančneje predstavili program umetniške gimnazije, temu pa so sledile predstavitve strokovnih predmetov v risalnici in GCC učilnica.

Po tej “demonstracijski” uri so se osnovnošolci v spremstvu dijakov odpravili še na ogled pouka in različnih dejavnosti, zelo popularen pa je bil tudi novo odprti escape room v kleti pod staro telovadnico. Starši so nanje počakali v spremstvu učiteljev.

Ta čas so učenci in starši  izkoristili za pogovor z dijaki in učitelji. Dijaki so namreč tisti, ki so si podobna vprašanja, kot si jih danes zastavljajo osnovnošolci, zastavljali ne dolgo nazaj. Ravno zato so oni dragocen vir informacij za vsakega osnovnošolca.

 

Maša, OŠ Bistrica ob Sotli

Na informativnem dnevu mi je bilo zelo všeč. Predstavitve so bile zelo zanimive, izvedela sem zelo veliko o šoli. Imeli smo zelo prijazne vodnice. Odločitev kam po osnovni šoli zame ni bila težka, odločila sem se da grem na GCC. To šolo so mi priporočili znanci in prijatelji. Danes, po informativnem dnevu, pa sem prepričana, da je ta šola prava zame.

Osnovnošolec iz Žalca

Tukaj mi je zelo všeč. Sploh predstavitev gledališča, ko smo si ogledali posnete filme dijakov.

 

Osnovnošolec iz Šmarja

Za zdaj še ne vem, si nisem ustvaril mnenja o sami šoli.

Osnovnošolec iz Laškega

Zelo všeč mi je bilo vzdušje, pa to, da je veliko dejavnosti in se lahko učiš veliko tujih jezikov. Dijaki so se mi zdeli komunikativni in prijazni in mislim, da se bom odločil za to šolo.

Vse slike iz dogodka najdete na Facebook strani Gimnazije Celje – Center.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja