ENOSTAVNO DRUGAČNI INFORMATIVNI DNEVI 2021

Informativni dnevi so prav gotovo del šolskega leta, ki ga nestrpno pričakujejo ne le osnovnošolci, ampak tudi dijaki in profesorji GCC.

Letošnji informativni dnevi so bili prav gotovo nekaj posebnega – velik zalogaj in izziv za vse, ki so svoje šole želeli čim bolje prikazati, kot tudi za vse osnovnošolce, ki se odločajo o naslednjem pomembnem koraku v njihovem življenju. Tako kot pouk, so tudi ti potekali na daljavo.

V ta namen smo na GCC na pobudo Dijaškega razvojnega tima oblikovali posebno spletno stran info.gcc.si, na kateri smo predstavili našo šolo, informacije glede vpisa, objavili vse povezave za videopredstavitve programov in dejavnosti na GCC, nagradne kvize in druge dogodke, odgovorili na pogosta vprašanja s preteklih info dni ter skušali zaobjeti pester utrip, ki ni zamrl niti v času pouka preko ekranov, ki nas ločijo od svetlih šolskih hodnikov.

Med drugim si lahko na spletni strani ogledate čudovit virtualni sprehod po šoli , kjer si lahko ogledate vsak kotiček naše šole. V posameznih učilnicah pa lahko prisluhnete tudi predstavitvam pouka, različnih krožkov in dejavnosti naše šole.

Izvedli smo tudi klepetalnico za starše, pa tudi za učence, ki so jo vodili naši dijaki, ki so jim lahko osnovnošolci postavili razna vprašanja. Izredno veseli smo, da se je predstavitev in klepetalnice udeležilo res veliko osnovnošolcev in upamo, da smo vam lahko odgovorili na vsa vprašanja. Če se je niste udeležili oz. je kakšno vprašanje ostalo neodgovorjeno, si lahko ogledate tudi GCC ABC, kjer prav tako najdete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

Vsi osnovnošolci lahko sodelujete tudi na naših kvizih, ki jih vsaka dva tedna objavimo na naši šolski spletni strani, zmagovalcem pa se podelijo tudi prisrčne nagrade. Več si lahko preberete na tej povezavi in sodelujete že pri petem kvizu.

Za vse, ki si o naši šoli želite izvedeti še več, se lahko udeležite tudi prihajajočih dogodkov:

Spletno srečanje z DRT in ravnateljem GCC: Petek, 26. 2., 17.00, Zoom
Tukaj boste lahko v prijetnem pogovoru spoznali člane vodstva Dijaške skupnosti GCC in Dijaškega razvojnega tima – skupina dijakov, ki skrbi za realizacijo dijaških idej in projektov, svetuje ravnatelju in skrbi za to, da na GCC vedno na polno dogaja! Prijavite se lahko na tej povezavi.

GCC srečanje z MEPI OŠ: Torek, 2. 3. 2021, 17.00, Zoom
spoznajte enega najbolj priljubljenih obšolskih programov, ki skrbi za to, da srednješolska leta zelo ciljno usmerite v razvoj življenjskih znanj na področju pustolovskih odprav, prostovoljstva, veščin in športa. Z vami bodo MEPI mentorji in dijaki. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Kako zveni GCC: Petek, 12. 3. 2021, 18.00, Zoom
Podrobneje vam želimo predstaviti glasbene in umetniške projekte, zasedbe, njihov način delovanja, tradicionalne prireditve in kulturne dogodke ter z vami pogledali še v druge kotičke naše šole, kjer se odvijajo različne obšolske dejavnosti. Z vami bodo mentorji glasbenih zasedb, ravnatelj in dijaki, skupaj pa vam bomo predstavili pester kulturni utrip naše šole, pa tudi možnosti vzporednega izobraževanja in izpopolnjevanja na umetniških področjih. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Prav tako v ponedeljek, 15. 3. pripravljamo tradicionalno Veselje do znanosti, v četrtek, 18. 3. pa ob 19.00 na Youtube in Facebook kanalih GCC ruski večer 2021 ob svetovnem dnevu poezije.

Vsem, ki ste se nam pridružili na letošnjih informativnih dneh, se iskreno zahvaljujemo in upamo, da smo vam našo šolo uspeli prikazati čim bolj celovito. Želimo vam veliko uspeha v prihajajočih mesecih in upamo, da se septembra srečamo v naših šolskih klopeh! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja