“EMA NAS ČAKA, MI PA NJO!”

Dijaki in komisija so ta teden v sredo, 12. 12., določili dva zmagovalca Centrovizije. To so bili Tamara Šumej in Matej Zidarn s pesmijo Fairytale ter zasedba Daniel Popović Tribute s pesmijo Džuli. S tekmovalci smo malo poklepetali:

Matej Zidarn:

Zgodba o tem, kako smo pristali na Centroviziji, je dokaj zanimiva. Projekt se mi je zdel zanimiv, a se sprva nisem nameraval prijaviti, saj je moj decembrski urnik kar pošteno nabit, vsaj kar se »nastopaštva« tiče. Na zadnji dan prijav me je na hodniku ustavil g. ravnatelj in me spobudil k prijavi. Malce sem raziskoval, sprva slovenske pesmi, nato bolj na široko in na koncu me je pritegnila melodija z Norveške. Kasneje sem to anekdoto povedal Tamari in sva nekako prišla na odlično idejo, da pesem preleviva v duet in se skupaj prijaviva. Za spremljavo sem prosil vse svoje dobre kolege, vneto pianistko Laro Čede in zagretega bobnarja Anžeta Lečnika, bivšega dijaka naše šole in odličnega basista Florjana Ajdnika in za violinsko spremljavo našel še neodkriti talent šole Manjo Jelčič. Vsem sem hvaležen za sodelovanje in ponosen, da smo z dvema kratkima vajama prilezli do zmage. Ema nas čaka, mi pa njo.

Tamara Šumej:

Na Facebooku sem videla objavo o Centroviziji. Nekaj časa sem razmišljala, če bi se prijavila. Sprva sem se odločila, da morda to leto še ni čas zame. Potem je pa prišlo do naključja, da sem na šoli srečala Mateja, ki mi je povedal anekdoto z g. ravnateljem. Matej je poskrbel, da sva na odru s seboj imela tudi glasbeno zasedbo. Zelo sem hvaležna vsem, ki so nas z glasovanjem podprli. Seveda se vsi zelo veselimo ogleda Eme.

Jernej Lah:

Bilo mi je kul in zelo zabavno. Vesel sem, da se na šoli dogaja tudi nekaj malo drugačnega. Prijavili smo se predvsem iz razloga, ker nas glasba zelo veseli in ker radi nastopamo. Najraje od vsega pa imam vaje, saj se veliko družimo.

Aleksander Breznikar:

Bom rekel, da se mi je zamisel Centrovizije zdela super, prav tako zasnova in izvedba. Žirija je bila na mestu in ustrezna, vesel sem, da po vsaki točki niso dajali komentarjev, saj bi to vse skupaj “kancerogeniziralo”. Prijavili smo se predvsem iz smisla zabave, saj smo želeli popestriti dan vsakemu, ki je gledal. Zato smo se vrnili v 80. in izbrali skladbo, ki je vsakemu že kdaj poprej padla v ušesa.

Filip Eisenkoler:

Dogodek se mi je zdel izjemen. Všeč mi je, da smo uvedli nekaj novega in inovativnega. Nisem pričakoval, da bomo zmagali, tako da je bilo veselje vseh članov še toliko slajše.

Nejc in Ajda, člana komisije:

Ajda Kostevc:

Centrovizija se mi je zdela zelo prijetna, izvajalci pa vsi zelo dobro pripravljeni. Ravno zato so bile odločitve o točkovanju zares zahtevne. Za mesto žirantke me je prosila Katrin, verjetno bolj zaradi pomanjkanja kandidatov, kot pa moje strokovnosti. Bi pa na tem mestu čestitala vsem zmagovalcem, pa tudi tistim, ki so soustvarjali ta dogodek.

Nejc Drev:

Centrovizija se mi zdi še ena res odlična priložnost, da se skupaj malo sprostimo in nasmejimo, ter da se lahko vsak za trenutek vživi v svoje evrovizijske sanje. Všeč mi je, ker ni prestrogo in preresno, tako se lahko prijavi vsak, ki si upa.

Tudi mi smo veseli, da je Centrovizija postala še eden od številnih #enostavnodrugačnih projektov na naši šoli. Hvala vsem zmagovalcem za podane izjave in še enkrat iskrene čestitke!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja