EKOLOGIJA IN DOBRODELNOST na Naših 100+6

6. rojstni dan Gimnazije Celje – Center minil v znamenju rekreacije, ekologije in dobrodelnosti
Vsakoletno druženje nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev in prijateljev gimnazije letos kot del projekta Očistimo Slovenijo 2018 in dobrodelne akcije #zaLano, s sloganom Pridi. Pomagaj! Zmagaj!

Gimnazija Celje – Center je v soboto, 15. 9., obeležila svojo 106. obletnico obstoja. Veliko druženje generacij, poimenovano »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«, je tudi letos povezalo več kot 1500 nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev in prijateljev te celjske šole. Dogajanje se je začelo z eko-športnim dnem in čiščenjem Savinjskega nabrežja, ceste na Stari grad, poti na Pečovniško kočo, Brnico, Celjsko kočo in Šmartinskega jezera v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2018 ter sklenilo z večernim koncertom zasedbe The Šlagers pri Vodnem stolpu v Celju.  

GCC vsako leto na edinstven način proslavi obletnico začetka pouka v svoji šoli. Letošnje srečanje nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev in prijateljev šole nosi naslov »Pridi, Pomagaj! Zmagaj« in je potekalo minulo soboto.

Ravnatelj Gregor Deleja je povedal:

Naših 100+6 smo letos razdelili na dva dela – eko-rekreativno dopoldne s športnim dnem naših dijakov in tekom nekdanjih dijakov ter večernim koncertom legendarne šolske zasedbe The Šlagers

Na temo ekologije, ki je bila letos izjemno pomemben del medgeneracijskega dogodka, pa je še dodal:

Ekologija se nam na GCC zdi izjemnega pomena – skušamo jo negovati in razvijati kot celostno vrednoto in okolje dijakom predstaviti zelo celovito, pri čemer gre za mnogo več kot le čiščenje in ločevanje odpadkov, kar je bila sicer glavna točka letošnjega dogodka Naših 100+6. Na prvo mesto želimo postaviti ekologijo odnosov oz. naš odnos do sebe in do vse žive in nežive narave. Odnos, ki se začne in konča prav z vsakim posameznikom, je edini pomemben in vedno lahko naredi spremembo. Ponosni smo na naše sedanje ter nekdanje dijake in osebno menim, da se mlade generacije bistveno bolj zavedajo okoljskih problematik in bi lahko, če bi jim le dovolili, vzgajale tudi nas starejše. Veseli smo tudi, da smo z današnjim dnem uspešno začeli tudi z mesecem solidarnosti na šoli, ki bo v ospredje postavljal ravno odnose in odgovornost, ki jo imamo drug do drugega.

Z velikim druženjem generacij se je na GCC namreč začel tudi mesec solidarnosti in dobrodelna akcija #zaLano. Na Naših 100+6 so obiskovalci dopoldnanskega in večernega dogodka s prostovoljnimi prispevki že zbrali nekaj več kot 500 evrov za 8-letno Lano, ki se bori s hudo cerebralno paralizo in nujno potrebuje drago operacijo v tujini. V Društvu in na šoli bodo nadaljevali z zbiranjem sredstev vse do tradicionalnega jesenskega dobrodelnega koncerta, ki ga bo 25. oktobra v športni dvorani GCC organiziral 4. c-razred.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja