Dvojec Silence v simfonični preobleki

Dvojec Silence, ki je v mesecu aprilu predstavil svojo novo zgoščenko z naslovom Musical accompaniment for the end of the World, bo imel 27. novembra skupaj s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija koncert v Cankarjevem domu.

Slovenski javnosti verjetno dosti premalo znana naveza Borisa Benka in
Primoža Hladnika, ki je znana tudi kot duet Silence, je v mesecu aprilu izdala že četrti samostojni album z naslovom Musical accompaniment for the end of the World. Album, ki je nastal v produkciji RTV Slovenija, bodo premierno izvedli v orkestrski preobleki. Z duetom Silence in simfoničnim orkestrom RTV Slovenija bo simfonično preobleko pod taktirko dirigenta Tomislava Fačinija v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma soustvarjal pianist Igor Vićentić, ki sicer redno sodeluje s skupinama Laibach in Terrafolk.

 

Dvojec Silence je v slovenskem prostoru bolje znan ljubiteljem gledališča in skupine Laibach. Silence tako v slovenskih kot tudi v tujih gledaliških krogih postaja sinonim za scensko glasbo, ki je v večini primerov izvajana v živo. Sodelovanje s skupino Laibach pri albumu Volk je duetu omogočilo preboj na nemško in vzhodnoevropsko glasbeno tržišče.

Vsem ljubiteljem dobre glasbe oziroma dueta Silence svetujemo, naj z nakupom vstopnic pohitijo, saj naj bi bilo zanimanje za duet po odličnem koncertu v Kinu Šiška, ki je bil septembra, izjemno veliko. Nakup dijaških vstopnic je mogoč na blagajni Cankarjevega doma.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M_ukyYLv05w&feature=related[/youtube]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja