Državni prvakinji v sinhronem plavanju

V soboto, 23. aprila 2016, je v bazenu ljubljanske fakultete za šport potekalo državno prvenstvo v skladnostnem plavanju. Udeležili sta se ga tudi dve dijakinji Gimnazije Celje – Center, Monika Tajnik in Janja Skarlovnik. Sinhrono plavanje trenirata v velenjskem klubu Rusalka.

V jutranjem delu so se plavalke pomerile v obveznih prvinah, kjer so dekleta morala pokazati določene kombinacije osnovnih telesnih položajev in prehodov, izvedenih na pravilen način in v pravilnem vrstnem redu. V tej disciplini je Monika osvojila tretje, Janja pa drugo mesto.

V popoldanskem delu so sinhrone plavalke tekmovale v prostih sestavah. To so nekakšne plesne točke v vodi. Koreografijo za svojo točko sta dekleti sestavili sami, pri čemer pa jima je s predlogi pomagala tudi njuna trenerka Ana Matjaž. V tej disciplini se ocenjujejo izvedba, težavnost in umetniški vtis. Janja in Monika sta tu nastopili skupaj in kot duet pometli s konkurenco ter osvojili prvo mesto v državi, za kar jima iskreno čestitamo.

Po napornih pripravah na prvenstvo in uspešnem nastopu ju čaka krajši premor, proti koncu maja pa se bosta udeležili mednarodnega tekmovanja v Budimpešti. Želimo jima veliko uspeha!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja