Druženje vseh generacij na GCC

Ponosni maturanti učiteljišča, Srednje pedagoške šole in Gimnazije Celje – Center se bodo 20. septembra družili na drugem srečanju generacij 100 + 1 Gimnazije Celje – Center. Po lanskoletni uspešni prireditvi ob 100-letnici so v Društvu GCC v sodelovanju s šolo pripravili večerni dogodek, ki bo z glasbo, besedo in v prijetnem vzdušju v šolskih prostorih združil vse, ki so obiskovali to šolo. Častitljiva obletnica bo priložnost za obujanje spominov, ponovno vzpostavljanje stikov in sproščeno zabavo, s čimer postaja dogodek nepogrešljiv del utripa knežjega mesta.

Nasih101_press2

Gimnazija Celje – Center je ena redkih slovenskih srednjih šol, ki je vzpostavila povezovanje nekdanjih dijakov v obliki društva alumnov. Prav Društvo GCC nosi levji delež pri aktivnostih ob 101. obletnici, s katero že drugo leto vstopajo v novo šolsko leto: »Po lanskem izjemnem odzivu dijakov, profesorjev in vseh drugih, ki so bili oz. so povezani z našo šolo, smo se odločili, da dogodek postane tradicionalen,« pojasnjuje vodja projekta Gregor Deleja iz Društva GCC, sicer profesor na gimnaziji. V programu, ki se bo v petek, 20. septembra, ob 18. uri začel pred šolo, so moči ponovno združili nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji šole, ki za ta dan pripravljajo povsem drugačne vsebine, kot sicer polnijo šolske prostore. »Ponosni smo, da se lahko pohvalimo s takšnim načinom medgeneracijskega povezovanja, saj s tem kažemo, kako pomembno je sožitje vseh generacij,« poudarja v. d. ravnateljice Gimnazije Celje – Center Mateja Glušič Lenarčič.

Nasih101_press3V tem posebnem večeru bodo na GCC med drugim oživeli zgodovinski kotiček, ki predstavlja zgodovino šole, Jazz klub in Impro ligo, ki predstavljata umetniško kreativnost dijakov, ruski in angleški kotiček s predstavitvijo jezikov in kultur, nekdanji dijaki se bodo pomerili s profesorji v odbojki, sprehodili se bodo lahko po zbornici, se srečali z nekdanjimi ravnatelji, v naravoslovnih učilnicah pa spoznavali skrivnosti narave in njenih darov. Pred šolo se bodo po 21. uri v glasbenem delu večera, ki ga bodo povezovali nekdanji dijaki – danes igralci in radijski moderatorji, predstavili Dekliški pevski zbor, skupine The Šlagers, FaVoZa, Oktet 9, GCC Band, GCC Narodnjaki, GCC Jazz projekt ter izjemni vokalistki Sandra Feketija in Nuša Ofentavšek ter skupina Koma, kultna gimnazijska zasedba iz devetdesetih, ki se je zbrala posebej za to priložnost. Dijaki in profesorji se bodo lahko po uradnem delu družili v Branibor Clubu ter obujali spomine na nekdanje gimnazijske plese.

Gimnazijo Celje – Center ob njeni 101. obletnici obiskuje skoraj 1000 dijakov v programih gimnazije, umetniške gimnazije likovne smeri in predšolske vzgoje, za znanje dijakov pa skrbi več kot 80 zaposlenih. Šolo odlikujejo dobri rezultati na maturi, tekmovanjih in izjemno pestra ponudba obšolskih dejavnosti, ob tem pa je aktivni sooblikovalec lokalnega okolja, saj ime knežjega mesta uspešno zastopa v mnogih mednarodnih projektih. Današnja stavba šole je bila leta 1912 zgrajena po načrtih Richarda Klossa in velja za najmarkantnejšo secesijsko stavbo v Celju ter eno najlepših v tem delu Evrope.

Nasih101_press1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja