Druženje s Kettejem

Le kaj novega so že spet »ušpičili« umetniki iz 3.i, da so se ponovno na kulturen in inovativen način izognili klasičnemu pouku slovenščine v dolgočasnih gimnazijskih klopeh Gimnazije Celje – Center in k tokratnem projektu privabili še nič krive nič dolžne osnovnošolce iz III. Osnovne Šole Celje?
Prav gotovo vsi poznate (in tudi morate poznati) velikega slovenskega pesnika, ki je deloval v času moderne, Dragotina Ketteja. Prav gotovo pa ste pozabili, da se je Kette rodil 19. 1. pred točno 140. leti – na kar pa očitno ni pozabil 3.i razred! Tako smo se ta dan po prvi uri v pravem gostilniškem vzdušju zbrali v največji učilnici naše gimanzije. V njej se je zbralo lepo število ljubiteljev Kettejeve poezije, s katerimi smo se v prijetnem vzdušju spomnili pesnikovega rojstva in ustvarjanja.
Ustvarjali pa so tudi dijaki sami! Nekaj dijakov se je namreč odločilo Dragotinove pesmi z raznovrstnimi tehnikami prenesti na slikarska platna, čigar rezultat je razstava, ki je, od 19. 1. naprej, na ogled na voljo v knjižnjici naše šole. Če ste današnji dogodek zamudili vam je lahko žal, toda bodite brez skrbi. Umetniki so ob razstavi slikarskih del na plakatih predstavili še življenje in delo Dragottina Ketteja, tako da če želit izvedeti kaj novega o velikem pesniku (in pri uri slovenščine dobiti plus) ali če želite ponoviti del učne snovi (ker ste izgubili učbenik) ali pa ste le zaljubljeni vanj (zaradi njegovih del, seveda), torej vljudno vabljeni na ogled v knjižnjico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja