DRT 2020/2021 SE PREDSTAVI

Dijaški razvojni tim (DRT) je posvetovalni organ ravnatelja, ki ga predlaga Svet dijaške skupnosti. Sestavljajo ga dijaki vseh treh programov, ki aktivno sodelujejo pri organizaciji projektov in realizaciji idej dijakov GCC. Člani DRT so vedno na voljo dijakom, če jim ti želijo zaupati njihove težave, prošnje ali ideje!

Člani DRT sestanjkujejo tudi v času dela na daljavo in skrbijo, da se preko spleta izvajajo projekti, ki bi jih drugače izvedli v šoli.

Letošnje šolsko leto ima DRT, zaradi zaključenega šolanja mnogih prejšnjih članov, skoraj popolnoma novo zasedbo! Sestavlja ga 11 dijakov, ki so predstavljeni v nadaljevanju.

Jon Kanjir, predsednik DS, 3. a

Sem Jon Kanjir, dijak tretjega letnika predšolske vzgoje. V čast mi je, da opravljam delo predsednika dijaške skupnosti GCC. Sicer sem človek odprtih oči, vedno pripravljen zgrabiti nove priložnosti in izzive. Imam veliko hobijev, ki dajejo smisel vsakdanu in bogatijo moje življenje.

Špela Konda, podpredsednica DS, 4. d

Sem Špela Konda in obiskujem 4. letnik splošne gimnazije. Že na daleč me lahko prepoznate po mojih skuštranih laseh, ki mi dajejo podobo ginger ovce oz. mlade Nece Falk – odvisno od dneva :). Prosti čas namenjam prostovoljstvu, dobrodelnosti in osebnostni rasti. Delo z ljudmi s posebnimi potrebami mi predstavlja življenjsko poslanstvo. Zelo rada govorim in se smejim. Prijatelji bi rekli, da me najprej slišiš, potem šele vidiš. Sama se imam za pozitivno in empatično osebo, ki življenja ne jemlje preveč resno.

Izidor Slapnik, 2. b

Sem Izidor Slapnik, dijak drugega letnika splošne gimnazije. Sem komunikativen in zgovoren. Prosti čas rad preživljam v družbi prijateljev, pa tudi znancev s katerimi se da pogovarjati o zanimivih temah, nasploh z ljudmi. Prav rad priskočim na pomoč tistemu, ki jo potrebuje in navezujem stike z ljudmi. Poleg tega zelo rad kolesarim in sem tudi pobudnik ter koordinator GCC kolesarskega kluba.  Sem tudi član šahovskega in bridge kluba, zelo pa me veseli petje v FaVoZi.

Janja Šolinc, 2. b

Sem Janja Šolinc, dijakinja splošne gimnazije. Igram dva inštrumenta, flavto in ukulele, ter pojem v zaprti sobi sama doma, da me nihče ne sliši. Pozimi obožujem drsanje in smučanje, čeprav izgleda, kot da imam dve levi nogi. Poleti pa komaj čakam enodnevne izlete v hribe. Rada se pogovarjam z babico po telefonu, saj je ona moj najljubši psihoterapevt.

Nejc Petelinšek, 2. c

Sem Nejc Petelinšek in obiskujem drugi letnik programa splošne gimnazije na GCC. V prostem času rad igram kitaro in poslušam rock. Ne ponašam se ravno z dobro komunikativnostjo, ampak z ”dobrimi” idejami. Ko smo v šoli še posebej rad hodim na kave in spoznavam nove ljudi. Ko najdem čas napišem tudi kakšno pesem ali zgodbo, ki jo navadno zadržim zase. Na hodniku si vedno vzamem čas za pogovor s prijatelji in znanci. Verjamem, da za vsak problem obstaja več rešitev.

Nika Herček, 3. b

Sem Nika Herček, dijakinja 3. b in prihajam iz okolice Podčetrtka. Osreči me dobra kava ob šestih zjutraj, vonj starih knjig in sončni zahodi. Vedno znova me navduši Skandinavija in njen umirjen ritem vsakdana. Mojo pozornost pritegne vse, kar vsaj malo zadiši po umetnosti. Igram klavir, iz mojih slušalk pa se lahko zasliši vse od Bacha in Schumanna do manj ali bolj sodobnih pop in rock ustvarjalcev. Najraje posežem po ljubezenskih in zgodovinskih romanih tujih pisateljev, od slovenskih pa sta mi najbolj pri srcu Prešeren in Cankar. Na platnih mojo pozornost največkrat pritegnejo Van Gogh, Botticelli, Kahlo in Schiele od sodobnejših pa Jim Holland in David Hockney.

Lola Sovič, 3. h

Moje ime je Lola Sovič, sem dijakinja predšolske vzgoje. V prostem času sem kot povprečna babica; rada vrtnarim, kvačkam in ustvarjam v kuhinji, sploh potico. Vedno me lahko slišiš, ker dosti govorim, ampak le redko razumeš, ker večinoma nič ne razložim. Sem človek ustaljenega reda, saj se vsako jutro udarim v isti rob postelje. Dostikrat se zmedem, tej zmedenosti pa se veselo pridružuje tudi moj glasbeni okus. Imam zelo pozitiven odnos do vseh svojih negativnih lastnosti.

Lara Vozlič, 3. i

Starši so me ob rojstvu poimenovali Lara od njih pa sem prevzela tudi priimek Vozlič. Kljub mojemu imenu, se je med prijatelji prijel vzdevek Schinken, prevod najdete na ponsu. Trenutno sem ena izmed vodij tutorjev, in dijakinja 3. I razreda na umetniški gimnaziji – likovni smeri. Moj prosti čas je polno zaseden, ker imam več služb, ki zapolnjujejo vikende in poletne počitnice, pa tudi kakšen popoldan. Moja strast so živalce vseh velikosti in oblik. Na novo pa sem odkrila tudi boks. Upam, da je iz mojega opisa razvidna moja sposobnost govoričenja na katero sem bolj ali manj ponosna.

Vita Kožuh, 3. i

Sem Vita Kožuh, dijakinja 3. letnika umetniške gimnazije. Rada se ukvarjam s konjeništvom in fotografijo. Veliko jokam, ob tem pa aktivno poslušam zadnji album Taylor Swift. Ko mi začne primanjkovati adrenalina se odpravim na nočni sprehod v gozd. Kdo sploh sem, če ne omenim, da ima moja mačka samo tri noge? Če sem te kdaj videla, je velika verjetnost, da si se pojavil v mojih sanjah.

Klara Sapor, 4. i

Sem Klara Sapor, vedno opremljena z nožki za grafiko, nalgesini in slabimi forami, že 4. leto obiskujem našo UG. Sem ljubiteljica glasbe, knjižnic in dni, ko imam pouk v pritličju ali v prvem nadstropju. (Prosti) čas zapravljam z druženjem s prijatelji, iskanjem “ogleda vrednih” filmov in fantaziranjem o delujočih slušalkah.

Laura Korošec, 4. i

Sem Laura Korošec, najvišja in najglasnejša dijakinja 4. letnika umetniške gimnazije – likovne smeri. V prostem času me boste najpogosteje našli s knjigo v roki, s prijatelji na kavi ali s polno košarico v kateri koli trgovini z ličili. Svoj čas namenjam tudi umetnosti, televizijskim serijam, učenju Bridge-a in križankam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja