Dobrodelni koncert 2019

Dobrodelnost – dejanje, ki nas povezuje

Ljudje smo si med seboj zelo različni, vendar je vsak po svoje edinstven. Nekdo je lahko nadarjen pri matematiki, spet drug pri plesu, tretji pa pri delu z ljudmi. Vendar si vsi prizadevamo ustvariti boljši jutri, zase in za druge. Dobrodelnost je ena izmed »panog«, ki se je poslužujejo vsi, ki želijo v nekem trenutku pomagati drugemu, pri tem pa pozabljajo pravi pomen te besede. Mnogi to besedo pogosto povezujejo z denarjem, nekateri imajo o tem celo negativno stališče, kot npr. »Stvari, ki se zbirajo tako ne pridejo v roke osebam, ki to potrebujejo.«. Ne zavedamo pa se, da je vse skupaj več kot le denar. V Slovarju slovenskega knjižnega jezika je zapisano:

dobrodélnost -i ž (ẹ̑) opravljanje, izkazovanje dobrih del, dejanj

Dobrodelnost so vsi objemi, nasmehi, majhne pozornosti, lepe besede ali zgolj pomoč osebi na ulici. Predvsem v času poplav, požarov, ob začetku novega šolskega leta, v primeru hujših boleznih itd. se v Sloveniji in po svetu zvrsti mnogo prireditev, dogodkov in akcij, katerih namen je zbrati denar in materialne stvar za pomoči potrebne. Zagonska sila vseh teh projektov, velikih ali malih, so v veliki meri ljudje z ogromnim srcem, ki želijo nesebično pomagati drugim, pri tem pa ne pričakujejo ničesar v zameno, spoštujejo ljudi in v dobrih delih najdejo zadovoljstvo, hkrati pa počnejo stvari, ki bi jih morala v resnici delati država. Slovenija je še posebej v zadnjem času z akcijo za Krisa dokazala, kako lahko preprosta stvar, kot je darovanje 5€, poveže celotno državo in za trenutek z naslovnih strani medijev odrine davčne utaje ter novosti v svetu resničnostnih šovov. Pomembno si je zapomniti, da dobrodelnost ni le »decembrski hit« zbiranja daril temveč dejanje, ki bi moralo biti pristno na vsakem koraku, pri vseh ljudeh.

Prav zaradi tega na Gimnaziji Celje – Center v sodelovanju z Društvo GCC, ki povezuje naše nekdanje dijake, že deset let zapored v tednu pred jesenskimi počitnicami organiziramo dobrodelni koncert s katerim pomagamo ljudem v stiski. Doslej smo tako že zbrali več kot 60.000 evrov v denarju in materialu in to podarili v dobrodelne namene. Pomagali smo žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami. Dobrodelnega koncerta se poleg naših dijakov in učiteljev vselej udeležijo tudi učenci, dijaki, učitelji in ravnatelji s sosednjih šol ter številni gostje tako, da se vsako leto na tem dogodku v naši športni dvorani zbere več kot 1000 ljudi.

Organizacijo letošnjega humanitarnega dogodka so prevzeli dijaki 4. b razreda. Pripravljajo zanimiv glasbeni program, koncert pa so naslovili »Še verjamem v sanje …«. Njihovemu vabilu so se med drugim odzvali pevka Rebeka Dremelj, legendarna zasedba GCC The Šlagers, glasbena skupina The Takeover, dogajanje pa bodo popestrili tudi plesna skupina TBA, komedijant Gašper Bergant in twrlingaš Tim Udovič.

Namen letošnjega koncerta je zbrati čim več sredstev za družino s tremi otroki z okolice Celja. V družini so 9-letni trojčki Jakob, Klemen in Filip. Jakob in Klemen ob rojstvu nista imela težav, Filipa pa zaradi pomanjkanja kisika ob porodu že od rojstva dalje pestijo hude zdravstvene težave; ima namreč zelo zahtevno obliko cerebralne paralize. Nujno potrebuje operacijo v ZDA, za katero pa slovenska zavarovalnica ne krije stroškov. Zbrana sredstva koncerta bomo tako letos namenili Filipu za stroške poti in bivanja v ZDA ter za dodatne terapije.

Vstopnina – prostovoljni prispevki.

Vljudno vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja