Dobrodelni koncert

Dobrodelnost na naši šoli je že tradicija.In med tovrstne tradicije se je zapisal tudi dobrodelni koncert, ki ga letos ob pomoči Gimnazije Celje – Center, Društva GCC in Interact kluba Celje organizira 4. a razred. V preteklih dneh so tudi obiskali družino, za katero se tokrat zbira sredstva.

Šestčlanska družina živi na majhni domačiji z nekaj glav živine, ki jim nudi osnovno preskrbo z živili. Oba starša sta brezposlena, dva od otrok sta še predšolska, dva pa obiskujeta 6. razred na osnovni šoli Glazija v Celju. Oče boleha za tuberkolozo in se zdravi na Golniku, prav tako pa so zboleli še trije najmlajši otroci.

Sprejela nas je mama, ki je bila ravno zunaj z najmlajšima otrokoma. Doma je bil tudi oče, ki pa je med našim obiskom v hlevu skrbel za živino. Otroka sta bila ves čas nasmejana in polna življenja.  Ponosno sta pokazala kokoši, zajce in psa Meda. Kasneje smo se preselili v kuhinjo. Ob pogovoru smo izvedeli, da starejša otroka spita v šolskem domu v Celju, saj bi strošek vsakodnevnih prevozov bil prevelik. Živijo skromno, hiša še ni popolnoma dokončana.

Na koncertu nam bodo sredstva za družino pomagali zbirati znani glasbeniki, med katerimi bodo za rock ritme poskrbeli Up and Downs in Black Leather ter šolski zasedbi The Šlagers in Z3ro Z3ro. Do popoldneva pa se bomo zabavali s Tanjo Žagar.

Dobrodelni prispevek  je 3€. Lepo pa ste povabljeni, da prispevate, kolikor želite in premorete. Denar poleg dijakov zbirajo tudi profesorji, bivši dijaki, vsi obiskovalci koncerta in dijaki drugih šol ter vsi, ki bi želeli pomagati!

Torej ne pozabite! 24. 10. 2014 ob 11.40,  športna dvorana GCC.

Skupaj zmoremo več!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja