Dobrodelni koncert: Je res vse tako črno-belo … ?

Se zavedamo, kako bravito je naše življenje? Cenimo barve, ki naredijo naše dni preprosto lepe in posebne?

Danes, 26. 10. 2016, smo se dijaki Gimnazije Celje – Center zbrali v športni dvorani, vsi oblečeni v črno-bela oblačila. Potekal je letos že 9. tradicionalni dobrodelni koncert na GCC, letos pod naslovom Je res vse tako14589930_10154740331474301_1975450800506492112_o črno-belo … ? v organizaciji 4.i razreda. S črno-belimi oblačili smo izkazali solidarnost do tistih, ki svoje življenje živijo v črno-belem svetu, obdanem s sivimi odtenki nesrečne usode.

Letošnji predpočitniški dobrodelni koncert lahko razglasimo za izjemno, saj smo s prostovoljnimi prispevki zbrali kar 4000 evrov, ki bodo namenjeni trem družinam, ki se soočajo s finančnimi in zdravstenimi težavami, ki jim preprečujejo, da bi videli barvit svet, ki nas obdaja. Z zbranim denarjem bomo pomagali šestošolcu in njegovi materi, ki je pred tremi leti zbolela za rakom, poleg bolezni se soočata še s finančnimi težavami, zaradi katerih jima grozi, da se bosta morala izseliti. Petčlanski družini iz okolice Celja – trije šoloobvezni otroci doma nimajo najbolj vzpodbudnega učnega okolja, saj je njihova mati duševno zaostala. S težavami v razvoju se sooča tudi srednja hči, ki obiskuje prilagojen program na OŠ Glazija. Družina potrebuje pomoč posebej zdaj, da si bo lahko privoščila kurjavo, plačilo položnic in šolske potrebščine za otroke. Pomagali pa bomo tudi štiričlanski družini, kjer je brezposelna mati samohranilka prisiljena sama skrbeti za tri hčere. Najmlajša še vedno obiskuje vrtec, najstarejša hči pa je dijakinja prvega letnika, ki ima za sabo temno otroštvo. Še ne trinajstletno jo je spolno zlorabil očim. Zdaj se sooča s travmami, zaradi katerih mora obiskovati psihoterapevta.

Se je pa v tednih pred dobrodelnim koncertom odvijala tudi zbirala akcija osnovnih potrebčin za brezdomce, ki smo jo izvedli v sodelovanju z društvom Humanitarček in našo nekdanjo dijakinjo Ninno Kozorog. Za celjsko zavetišče smo zbrali kar 30 velikih vreč zimskih oblačil, pripomočkov za osebno higieno in konzervirane hrane.

Letošnji koncert je enkraten primer, kako lahko en droben prispevek, nekaterim morda še tako neznaten, a iz srca podarjen, nekomu spremeni življenje. To dokazuje mladi Alen, ki je skupaj z nami poslušal naš dobrodelni koncert. S šolo so bili namreč na hospitaciji pri eni izmed ur slovenščine. Tudi njemu smo pred leti pomagali z dobrodelnim koncertom, da je lažje premagal svojo bolezen. Torej resnično lahko spreminjamo življenja.

dobrodelni-koncert-2016-3Vabilu na koncert so se prijazno odzvali pevka Ditka, zasedbe Rock out, Alter ego, The Šlagers in Nočna izmena, plesni skupini PT Igen in Connexion, plesni par Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar ter slamer Kristrian Koželj. Vzdušje je bilo res #enostavnodrugačno. Pokazali smo, da ni zunanjost tista, ki bo obarvala svet. Niso to naša pisana jesenska oblačila, pač pa naše veselje, sreča in pripravljenost pomagati.

 

 

Upamo, da bo denar, ki smo zbrali s koncertom, pomagal vsem trem družinam, da bodo lahko uzrli vsaj malo pisanih barv, ki jih prinaša življenje ter ga kar najbolje užili!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja