DOBRODELNI KONCERT 2020

Na GCC že trinajsto leto zapored v sodelovanju z DRT in DS konec oktobra organiziramo dobrodelni koncert. Letošnji koncert z naslovom BREZMEJNO bo potekal v sredo, 21. 10., ob 10. 45 na GCC, organizira pa ga 4. i-razred. Koncert bo, kot po navadi, sproščen (in razmišljujoč) uvod v jesenske počitnice.

V preteklih letih smo sedanji in nekdanji dijaki, učitelji, gostje in pokrovitelji s koncerti zbrali že več kot 65.000 EUR v denarju in materialu. Pomagali so žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami.

Na koncertu, ki ga bomo v duhu aktualnih razmer letos pripravili v t. i. hibridni obliki bodo letos nastopile samo šolske zasedbe: The Šlagers, LPS in Plesna skupina GCC.

Letos sredstva zbiramo za družino v stiski iz okolice Celja. Družina prebiva v stari dotrajani hiši, ki jo je podedoval oče. Potrebna je temeljite obnove – nima urejene fasade, v hiši je veliko vlage in otroci imajo posledično pogosto kronične bronhitise. Imajo kokoši, prašiča in zajce, da lahko sami poskrbijo vsaj za osnovna živila. Družina nima kopalnice, stranišče imajo še vedno zunaj.

Slabe so tudi družinske razmere: oče ima iz prejšnje zveze otroka, ki je bil s strani matere in njenega novega partnerja pretepan, slednji ga je z nožem celo rezal po roki. Otrok je tako cel mesec preživel v bolnišnici, kjer se je zdravil zaradi ran in hudih psihičnih motenj.

Očetova nova partnerka je prav tako v prejšnji zvezi doživljala veliko nasilja in v novo družino pripeljala dva predšolska otroka. Skupno so tako v družini štirje otroci, najmlajši je še dojenček. Oče je sicer zelo delaven, a ima že od rojstva hude težave s hrbtenico in zato ne dobi zaposlitve.

Zbrani denar bi porabili za izdelavo fasade in kopalnice, s čimer bi družini zagotovili osnovne higienske pogoje. Z deli so s pomočjo Zveze Prijateljev Mladine Šentjur že pričeli, a so razmere kljub temu še vedno katastrofalne.

Koncert bo prilagojen vsem omejitvam in pravilom druženja v zaprtih prostorih. Manjši del občinstva bo koncert spremljal v živo, ostali dijaki in zainteresirana javnost pa bodo koncert spremljali na YouTube kanalu GCC.

Lepa navada iz preteklih let je, da tisti, ki želi prispevati, prispeva najmanj znesek dveh jutranjih kav (torej vsaj 3 EUR)… Razredne blagajnike prosimo, da denar pravočasno oddate prof. Marjani Turnšek v govorilnico.

Denar lahko nakažete tudi na transakcijski račun soorganizatorja koncerta – Društvo za povezovanje učiteljev, dijakov in prijateljev Gimnazije Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje, št. računa: SI56 0510 0801 5331 133, sklic: SI00 2991, namen: donacija – dobrodelni koncert 2020.

Konec tedna, v petek, 23. 10, pa bomo med glavnimi odmori na rondoju za šolo organizirali že tradicionalni Sledkov kostanjev piknik.

1 Komentar

  1. Pingback: Koronavirus (kontakti v času zaprtja, navodila, obvestila) | Gimnazija Celje - Center

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja