Dijaki GCC med najboljšimi nemcisti v državi

Na letošnjem srednješolskem državnem tekmovanju iz znanja nemščine sta dijaka Gimnazije Celje – Center Žan Augustinčič in Ana Marija Pušnik v skupini E (tretji letniki, nemščina kot drugi tuji jezik) med 62 tretješolci iz vse Slovenije osvojila odlični 3. in 13. mesto. 

Mentorica obeh tekmovalcev je prof. Marjana Turnšek. Ta celjska gimnazija tako ponosno ohranja tradicijo odličnih uvrstitev na tekmovanjih iz tujih jezikov, pa tudi sicer na šoli dajejo velik poudarek jezikom, tako v okviru pouka kot tudi izbirnih predmetov in številnih mednarodnih projektov. Ob angleščini, nemščini in španščini, ki jih poučujejo kot prve in druge tuje jezike, tako dijakom pri tretjem tujem jeziku ob omenjenih ponujajo še ruščino, italijanščino in francoščino, prihodnje šolsko leto pa bodo nabor dopolnili še s kitajščino. Na šoli v tem šolskem letu gostujejo tudi trije tujejezični asistenti iz ZDA, Nemčije in Španije.

Že prihodnji teden bodo na GCC, v sodelovanju z II. osnovno šolo Celje, Društvom GCC in Hišo kulture Celje ponovno počastili svetovni dan poezije, s prireditvijo Tisoč ogledal (Tausend Spiegel), ki jo pod častnim pokroviteljstvom Avstrijskega kulturnega foruma pripravljajo 20. 3. ob 19. uri v Narodnem domu Celje. Tema zanimivega večera bodo pravljice enega najznamenitejših sodobnih literatov iz sosednje Avstrije, Folkeja Tegetthoffa. 18. 3. se na šoli začenja tudi evropski projekt Loči me, zate gre s področja ekologije. Koordinator projekta je Društvo GCC, ki povezuje nekdanje in sedanje dijake, partner pa Društvo Lipa iz srbskega Kruševca, v petek, 4. 4., pa bo v Plesnem forumu Celje tudi nova premiera angleške gledališke skupine Have Fun Club (F. Scott Fitzgerald: The Diamond as Big as the Ritz). Šola je sicer tudi aktivna članica mednarodne mreže Unesco ASPnet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja