Dekleta s Centra osvajajo slovenske odre

Po nedeljskem nastopu z Zborom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija sledi še pomladni koncert v čast prazniku Celja in 70. letnici svobode 23. 4. 2015 v Narodnem domu Celje

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center sodi z več kot štiridesetletno tradicijo in številnimi dosežkih na tekmovanjih in festivalih ter bogato koncertno dejavnostjo med ene najboljših tovrstnih sestavov v širšem evropskem prostoru. Letošnje šolsko leto, ko v zboru pod vodstvom prof. Davida Preložnika prepeva več kot 50 deklet, je zlasti v znamenju povezovanja ter projektov, ki jih šola pripravlja v sodelovanju s slovenskimi in tujimi partnerji. V nedeljo, 12. 4., so bile tako pevke DPZ GCC gostje četrtih Mozartin, matinejskega koncertnega cikla RTV Slovenija, ki poteka v Slovenski filharmoniji. Pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča so skupaj z Mladinskim pevskim zborom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedle slovite Rheibergerjevo triglasno Mašo v A-duru.

Ta maša, najbrž eno najbolj znanih del nemškega romantičnega skladatelja Josepha Gabriela Rheibergerja, bo tudi osrednja točka tradicionalnega Pomladnega koncerta Gimnazije Celje – Center, ki bo v četrtek, 23. 4. 2015, ob 19. uri v celjskem Narodnem domu. Dekleta bodo tokrat v Celju po dolgih letih gostila Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, ki bo nastopil pod vodstvom Anke Jazbec. Kot po navadi, pa se jim bodo pridružili tudi člani zasedbe The Šlagers in pevci Fantovske vokalne zasedbe GCC. Ob Rheinbergeju bo v ospredju tudi sodobni angleški skladatelj Karl Jenkins z odlomki iz del Adiemus in Requiem. S koncertom bo Gimnazija Celje – Center, ki slovi po izjemno razgibanem in bogatem kulturnem življenju, napovedala konec šolskega leta, ki je na področju sodelovanja šolo povezalo v nov kreativni projekt Srečevanja/Begegnungen s partnerji iz Avstrije, glasbeniki pa so se ob tem podali tudi na turnejo k Slovencem v Pulj, pripravili praznične koncerte v Celju in Avstriji, zasedba nekdanjih dijakov Oktet 9 pa ravno v tem tednu zaključuje s snemanjem zgoščenke Svoboda!?, ki jo posvečajo 70. letnici konca II. svetovne vojne. Tudi Pomladni koncert bo v znamenju tega jubileja, glasbeniki z GCC pa ga poklanjajo tudi Celjankam in Celjanom ob mestnem prazniku, saj je vstop na koncert prost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja