Debaterji v Bruslju: poker večer in Haribo bonboni

Tudi ponedeljek smo, kot se za debaterje spodobi, začeli utrujeni in nenaspani. Po zajtrku je sledila kratka vožnja do centra mesta, ki smo jo do takrat celo obvladali že vsi, vključno z gospodom ravnateljem in profesorjem Gartnerjem. V centru smo si seveda privoščili obvezno kavo in pregledali dnevne novice. Sledila je pot do Evropskega parlamenta, kjer nas je sprejela pomočnica evropske poslanke Tanje Fajon. Ob vstopu smo morali skozi pregled, ki je bil zaradi nedavnih dogodkov v Parizu še poostren. Skoraj se je ponovila situacija s pozabljeno osebno izkaznico (ista oseba s predšolske), vendar smo to na srečo našli. Prva točka našega dnevnega reda v parlamentu je bilo kosilo. Po kosilu smo se, ker smo morali čakati na sprejem pri poslanki, in smo bili, kot že povedano, izjemno utrujeni, posedli na tla enega od parlamentarnih hodnikov in izgledali skoraj tako kot gruča brezdomcev. Eno od bolj utrujenih dijakinj, ki se je odločila malo zadremati na tleh, je varnostnik celo vprašal, če je z njo vse v redu. Po počitku je sledilo obvezno fotografiranje pred zastavami članic Evropske unije, nato pa smo imeli kratko predavanje o delovanju evropskih institucij. Pridružila se nam je tudi poslanka Fajonova, s katero smo spregovorili o aktualnih temah, med drugim tudi o terorističnem napadu v Parizu in zakonodaji, ki jo je pred kratkim obravnaval Evropski parlament. Poslanka, ki očitno kljub slabemu vremenu v Bruslju izkorsti vse sončne žarke, ki jih lahko, nam je prijazno odgovorila na vsa vprašanja. Po ogledu velike dvorane parlamenta je bil (končno) čas za odhod. Seveda smo si morali kot pravi turisti vzeti čas tudi za nakupovanje. Privoščili smo si predvsem znane belgijske izdelke kot so čokolada in vaflji, naš profesor geograf pa si je zaželel tudi bonbonov Haribo. Vendar pa teh nismo uporabili za običajno rabo, pač pa za igranje pokra. Gospod ravnatelj, geograf, fizik, študent in dijakinja so se namreč pomerili v igri pokra z velikimi vložki – haribo bonboni. Na presenečenje vseh je bil zmagovalec novopečeni pokeraš, geograf Gartner.

Zadnja noč je bila najkrajša. Ob štirih smo se že odpeljalali do Bruseljskega letališča, si tam privoščili kavo, zadnje nakupe in mogoče krajši dremež. Ob 6.3o je letalo vzletelo proti Trevisu. Pristali smo ob 8.00 ter počakali na naš prevoz do Celja. Sledila je vožnja do domov. Zaradi malo spanca je bila pot večino časa precej umirjenja, z izjemo igre Chardes, ki nam je popestrila del poti. V Celje smo prispeli okorog 13.00 in se razkropili vsak v svojo smer. Naša končna destinacija je bila vsaj pri večini povezana s spancem.

Torej če povzamemo vrhunce našega izleta: izgubljanje, igranje evropskih poslancev ter igra pokra s haribo bonboni.

Zaključek: Super izlet poln novih izkušenj in odkritij, ki smo si ga debaterji po uspešnem šolskem letu še kako zaslužili. 😉

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja