Debaterji v Bruslju: kad GCC dodje u grad

Ta šala se začne z geografom in bivšim turističnim vodičem, ki vstopita na vlak, misleč, da je podzemna železnica. Pa ne katerikoli vlak, temveč najdražji IC vlak v Bruslju. Eno dijakinjo neizmerno tišči na wc (in to že eno uro), vsi smo brez kart, našim preljubim spremljevalcem se pa to zdi izredno smešno.
Da hitro pojasnimo ozadje te štorije: debaterji smo se ob 2.40h zjutraj odpeljali izpred parkirišča pri GCC proti Bruslju. Že po desetih minutah smo se morali ustaviti, saj je seveda nekdo pozabil osebno (namig: khmpredšolskakhm). Po polurnem čakanju na bencinski črpalki smo celo uspeli nadaljevati pot.
Če bi na letališču šlo vse po maslu, bi to seveda bila preveč lepo. Eden od študentov (beri: Martin) se je tam precej slabo odrezal, v kovčku je namreč imel škarje – pun intended – ki so mu jih zasegli in jih je moral dati ven iz kovčka, kar je seveda precejšnja potrata časa. Po prijetnem letu in prihodu v hotel, kjer nam niso hoteli odstopiti sob do 15h (prispeli smo ob 11h), smo se odpravili na kratek sprehod do centra mesta in se popolnoma izgubili za štiri ure.
Najprej smo se do hotela hoteli vrniti z metrojem, ki pa ni delal, vstopili na avtobus do hotela, izstopili par postaj kasneje in se, kot smo povedali že na začetku, znašli na IC vlaku, ki je peljal na drugo stran mesta. WC-ji na vlaku niso delali, kart nismo imeli, gospod ravnatelj pa so strmeli v zemljevid mesta in se smejali, saj je bila situacija bolj ali manj smešna za umret. Ko smo se končno vrnili v hotel, smo olajšano ugotovili, da so vsaj sobe super!
Po zanimivi noči, kratkem spancu in obilnem zajtrku smo veselo odpešačili na metro in brez izgubljanja prispeli do Evropskega parlamenta. V Parlamentariumu smo odigrali dvourno igro vlog, kjer smo predstavljali poslance v parlamentu. Morda se sliši dolgočasnoq, vendar smo si uspeli polepšati pogajanja in seje na debaterski način. 😉
Kasneje smo se odpeljali še v Brugge, kjer smo se najedli čokolade, na poti nazaj pa je na vlaku nekdo izmed nas uspel javno, v angleščini, proglasiti svoj fetiš na vampirje (v šali, brez skrbi).
No, debaterji smo vsi v odličnem stanju, malce nenaspani in utrujeni, vendar – kot vedno – kul.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja