CLIPTRADE

Kako z rdečo sponko pomagati družinam v stiski?

Poznate zgodbo kanadskega blogerja Kyle MacDonald, ki je v letu 2005 v 14 zamenjavah prišel od rdeče sponke do hiše?

Zgodba (kratek opis najdete tukaj) je navdušila tudi naju. Nik, študent managementa, in Nika, dijakinja splošne gimnazije, sva se odločila izvesti dobrodelno akcijo CLIPTRADE, ki temelji na Kylejevi ideji.

Potek akcije je preprost. Sestavijo se ekipe s štirimi osebami. Vsaka skupina bo imela na voljo do uro in pol. Menjava rdeče sponke pa poteka tako, da npr. v trgovinah, v lokalih, v pekarnah, mimoidočim … sponko ponudimo v zameno za nekaj vrednejšega in uporabnejšega. To ponudbo menjamo naprej za drug predmet. Po navadi nove ponudbe presežejo vrednost vsake prejšnje, naš cilj pa je zamenjati predmete za živila, higienske pripomočke, materialne potrebščine … Te bomo s pomočjo humanitarnega društva Enostavno pomagam namenili družinam v stiski. Za lažjo predstavo si oglejte promocijski video.

Dobrodelno akcijo bomo izvedli v sredo, 10. 4. 2019, ko se na celjskih srednjih šolah, ki so povezane na Kosovelovi ulici, izvaja prireditev 3-Kons. Izvedba akcije bo v dveh terminih – prvi se bo pričel ob 9.00, drugi pa ob 11.00. Pridružite se nam tudi vi – povabite še prijatelje, sestavite skupine s štirimi osebami in se prijavite v tem obrazcu. Zbor skupin je na rondoju za Gimnazijo Celje – Center, kjer je tudi zaključek akcije.

Se vidimo!

 

Hvala Gimnaziji Celje – Center, prireditvi 3-Kons, Celjskemu mladinskemu centru in Humanitarnemu društvu Enostavno pomagam za pomoč in podporo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja