CENTROVIZIJA

Centrovizija je letošnja novost veselega decembra na GCC. DRT obljublja spektakel vseh spektaklov, ki bo potekal v športni dvorani šole v sredo, 12. 12., od 10.30 do 11.30. Gre za glasbeno prireditev na kateri se morajo nastopajoči predstaviti bodisi z lastno pesmijo ali z eno od pesmi nekdanjih evrovizijskih popevk. Letos se bo za veliko nagrado občinstva in nagrado strokovne komisije potegovalo 7 nastopajočih, ki vam jih Sledko predstavlja s kratkimi vprašanji na katera so morali odgovoriti …

Zakaj ste se prijavili na Centrovizijo?

Matej Zidarn in Tamara Šumej: Na Centrovizijo sva se prijavila predvsem zaradi nove izkušnje in z namenom širjenja dobre glasbe in dobre volje.

Taja Dvornik: V preteklosti sem že večkrat nastopala, a nikoli kot solistka. Na Centrovizijo sem se prijavila z razlogom, da premagam strah pred samostojnim nastopom, saj se bojim mnenja drugih. Nikoli nisem preveč verjela vase, zato sem sklenila, da je treba to popraviti in se prijavila.

Filip Vidušin: Na Centrovizijo sem se prijavil, ker se želim predstaviti šoli kot pevec, predvsem pa da zabavam publiko.

Brina Maček: Na Centrovizijo sem se prijavila, saj sem vedno rada nastopala pred občinstvom.

Durus amor: Na Centrovizijo smo se prijavili z željo, da bi se kot skupina predstavili širšemu občinstvu, predvsem pa da bi imeli možnost predstaviti avtorski komad oz. naš izdelek v kar se da dobri luči.

Iza Robavs in Žiga Žvižej: Na Centrovizijo sva se prijavila ker uživava v glasbi in nastopanju in sva vesela vsake nove izkušnje

Daniel Popović tribute: Na Centrovizijo smo se prijavili, ker se nam zdi, da je to priložnost oz. izkušnja katere ne smemo zamuditi.

 

Zakaj ste si izbrali pesem s katero boste nastopili?

Matej Zidarn in Tamara Šumej: Pesem nama je zelo všeč. Violina da pesmi nekaj posebnega, nekaj kar daje pesmi to brezčasnost, ki je marsikateri komad danes nima.

Taja Dvornik: Pesem Reci ja je moja prva avtorska pesem. Rada pišem pesmi, a si jih ne upam deliti z drugimi, saj opisujejo to kar čutim in to je včasih težko priznati, zato je treba zbrati pogum in sebi ter drugim pokazati kaj zmoremo.

Filip Vidušin: Ker je moja najljubša evrovizijska pesem.

Brina Maček: Pesem, ki sem jo izbrala mi je že ob prvem poslušanju bila zelo všeč, še posebej izvedba na Evroviziji. Zato sem se odločila, da bom pesem poskusila zapeti približno tako dobro, kot jo je zapela Berta Ambrož.

Durus amor: Pesem s katero bomo nastopili je avtorski komad z naslovom ‘Nobena’, ki ga je naš frontman Aljaž Žilavec napisal spontano nekega jesenskega dne, ne da bi se zavedal, da bi lahko s tem komadom nastopil na Centroviziji oz. ga imel s skupino možnost zaigrati v živo. Tako da je razlog, da smo si izbrali ta komad je preprosto želja po nepozabni izkušnji, ki jo lahko vsi člani skupine pridobimo s tem nastopom. Ob tem pa se želimo zabavati in uživati.

Daniel Popović tribute: Pesem Djuli smo izbrali, saj smo vsi v zasedbi ljubitelji starega dobrega rocka, kamor ta pesem zvrstno najbolje spada.

Iza Robavs in Žiga Žvižej: Všeč nama je bila nasploh zaradi harmonij, jezika in minimalizma, ki ga ne vidiš več tako pogosto na Evroviziji. Seveda pa tudi zaradi sporočila njenega besedila.

 

Katera od zmagovalnih Evrovizijskih pesmi vam je najljubša?

Matej Zidarn in Tamara Šumej: Težko rečeva katera pesem nama je najljubša. Odvisno od počutja. Glasba je ena velika knjiga zgodb. Katero bomo prebrali, pa je odvisno od naše trenutne življenjske situacije. Vsaka pesem je zgodba zase!

Taja Dvornik: Zmagovalka leta 2012 Loreen s pesmijo Euphoria. Ima zelo spevno melodijo in čudovito zajema občutke avtorice, kar mi je pri umetnikih najbolj všeč – da se ne bojijo izraziti tega, kar čutijo.

Filip Vidušin: Najljubša zmagovalna pesem mi je Portugalska pesem leta 2017:  Amar Pelos Dois.

Brina Maček: Ena mojih najljubših zmagovalnih Evrovizijskih pesmi je Heroes iz leta 2015.

Durus amor: Sicer se ne predstavljamo z evrovizijskim komadom, nam je pa najljubša zmagovalna evrovizijska pesem Švedske leta 2015 z naslovom Heroes.

Daniel Popović tribute: (Filip Eisenkoler) meni osebno najljubša zmagovalna pesem je najverjetneje pesem Alexandra Rybaka z naslovom Fairytale iz leta 2009.

Iza Robavs in Žiga Žvižej: Več kot opazno, da Amar Pelos Dois drugače pa tudi zmagovalna pesem Avstrije Rise Like A Phoenix.

 

Nastopajočim se zahvaljujemo za odgovore in že komaj čakamo na Centrovizijo, kakor najbrž komaj čakate nanjo tudi naši bralci, zato ne pozabite vpisati termina 12. 12. v koledarčke – odjavite toplo malico, prevzemite hladno v odmoru prej ali potem ter pridite navijat za vašega favorita v športno dvorano!

1 Komentar

  1. Pingback: CENTROVIZIJA | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja