CENTROVIZIJA 2019

Greenroom

Centrovizija je #enostavnodrugačen uvod v veseli december, ki je to sredo, 11.12. , pričaral zabavno vzdušje v naši športni dvorani.

Letos so prireditev pripravili dijaki 3. I, z razredničarko Ano Pečnik, v sodelovanju z DRT. Letošnja novost je bila GREENROOM. Tam sta s tekmovalci po njihovem nastopu govorila Maj Lesjak in Tjaša Lešnik.

The sloweniš tanzn bend – YugoVerka Brate

Alenka Vozlič (aka Lenistar), Zala Jaušovec in Zarja Sagadin, LPS(v sestavi: Martin Škorjanec, Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Matija Mervič, Žiga Žvižej in Lovro Gubenšek) ter The sloweniš tanzn bend – YugoVerka Brate (v sestavi: Gašper Hlupič, Maj Antončič, Matevž Rebevšek, Matevž Žolnir, Matic Omladič, Žiga Žvižej, Matija Mervič in Jena Knez) so se po vzoru Evrovizije potegovali za dve posebni nagradi. Eno je dobil zmagovalec strokovne žirije, drugo pa zmagovalec občinstva. Glasovanje je potekalo preko spletnega obrazca.

Skozi vznemirljivo glasbeno dopoldne polno evrovizijskih spobliskov sta nas popeljali uradni moderatorki Centrovizije 2019, Klara Sapor in Tina Horvat. Strokovno žirijo so sestavljali: prof. Tatjana Ravničan Ganzitti, prof. Otmar Uranjek, Blaž Pavlič, Blaž Hrovat in Laura Korošec.

Med glasovanjem pa sta z avtorsko pesmijo Only you nastopila Lea Aram in Aljaž Šumej.

LPS

Nagrado strokovne žirije so si prisvojili LPS z avtorsko pesmijo Abnormailities. S tem so si zagotovili nastop 19. 3. 2020 na večeru ob svetovnem dnevu poezije. Občinstvo pa je izglasovalo The Sloweniš Tanzn Bend – YugoVerka Brate, ki so se predstavili s pesmima Dancing Lasha Tumbai in Samo ljubezen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja