CENTROVIZIJA – POGOVOR S KATRIN KOVAČ

Centrovizija je pred vrati!

Le še trije dnevi nas ločijo od letošnjega #enostavnodrugačnega uvoda v veseli december, ki bo v sredo, 12. 12., ob 10.30 v športni dvorani GCC. 

Na Sledku smo že objavili kratke intervjuje z letošnjimi sedmimi nastopajočimi (najdete jih na povezavi: https://www.sledko.si/2018/12/03/centrovizija/). Nekaj vprašanj pa smo zastavili še članici DRT, Katrin Kovač (3. i), ki je glavna organizatorka Centrovizije.

Kako si dobila idejo za centrovizijo?
Ideja ni moja, prišla je od sošolke Zale Jenček, ki je zelo navdušena nad Evrovizijo. Jaz sem jo predlagala ravnatelju in iz tega je nastala Centrovizija.

Česa se glede centrovizije najbolj veseliš in zakaj?
Najbolj se veselim tega, da bomo videli kar nekaj novih pevcev, ki do sedaj še niso nastopali kot solisti in jim Centrovizija predstavlja odličen začetek. Zelo se veselim tudi avtorskih pesmi, ki jih bomo slišali.

Katero pesem bi izbrala sama, če bi nastopila?
Evrovizije ne spremljam vsako leto in ne poznam veliko evrovizijskih pesmi, verjetno pa bi zbrala Abbino pesem Waterloo, ker jo poznam že od otroštva in mi je bila vedno zelo všeč.

Kako je z organizacijo?
Pri organizaciji mi pomagajo člani DRT-ja in nekateri profesorji ter ravnatelj, sem pa glavnino naredila sama, ker je zelo težko sprejemati odločitve, če je vključenih več ljudi.

Kdo so letošnji žiranti in kako si jih izbrala?
Letošnji sodnici sta profesorici Lajlar in Lužar ter Ajda Kostevc, Kristajn Veber in Nejc Drev. Profesorico Lužar sem izbrala ker ima izkušnje na plesnem področju, profesorico Lajlar, ker ima rada glasbo in je zelo nasmejana oseba. Ajda, Kristjan in Nejc pa so predstavniki vseh treh programov na GCC.

Si kdaj že organizirala tako veliko prireditev, kot bo ta?
Lansko leto sem organizirala Pust na GCC, a je bilo precej lažje, ker je dogodek že tradicionalen in sem imela kar nekaj ključnih stvari pripravljenih že od prejšnjih let.

Katera je bila največja ovira s katero si se do sedaj pri organizaciji soočila?
Pri organizaciji nisem imela večjih težav, seveda pa sem dogodku namenila veliko časa, ki pa mi ga, tako kot vsem dijakom, v predbožičnem obdobju primankuje.

 

Katrin je omenila, da je idejo za Centrovizijo dala njena sošolka Zala Jenček. Ko smo jo vprašali, kako se je tega domislila, je odgovorila:

“Razmišljala sem, da Evrovizija nima več dovolj bizarnosti in da je GCC naša edina rešitev, da obudimo divji duh inferna kapitalizma.” 

Centrovizija bo #enostavnodrugačen uvod v veseli december, ki ga ne smete zamuditi! Se vidimo torej v sredo v športni dvorani GCC!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja