BRON IN SREBRO IMAMO, ČAKA NAS LE ŠE ZLATO!

NA GCC PONOSNI NA MEPIJEVCE

MEPI – mednarodno priznanje za mlade je eden izmed šestih največjih svetovnih programov za mlade od 14. do 25. leta. Izvaja ga že več kot 120 držav po vsem svetu. V Sloveniji je bilo do danes v program vključenih že več kot 6500 mladostnikov. Obsega tri stopnje (bronasta, srebrna, zlata) in področja prostovoljstva, rekreativnega športa, veščin in pustolovskih odprav. Mladostnikom nudi mnogo več kot le pridobivanje neformalne izobrazbe.

Na naši secesijski lepotici MEPI predstavlja pomembno obšolsko dejavnost, v kateri lahko dijaki na izkustven način pridobivajo številne kompetence in se osebnostno razvijajo. Zasnova programa temelji na osebnem (individualnem) izzivu, mladim pa predstavlja netekmovalen program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki spodbujajo odkrivanje samega sebe, samozaupanje in samozavest, vztrajnost, odgovornost in služenje skupnosti.

V petek, 18. 1. 2019, so celjske osnovne in srednje šole v dvorani Narodnega pripravile podelitev bronastih in srebrnih priznanj učencem in dijakom. Slavnostno podelitev priznanj je organizirala Srednja zdravstvena šola Celje, priznanja je prejelo skupno 77 udeležencev iz 4 osnovnih in 4 srednjih šol. Na GCC je bilo tokrat med prejemniki 18 dijakinj in dijakov.

Bronasta priznanja so prejeli: Karin Goršek, Špela Novak, Iva Tušek (vse 2. b), Danijela Brečko, 2. č, Ana Grobelnik, Zala Kapitler in Lucija Verdev (vse 2. i), Lucija Pirnovar, 4. b.
Srebrna priznanja so prejeli: Eva Gorenšek, Maj Mravlak (oba 3. b), Deja Adamič in Maja Felicijan (obe 3. c), Nika Pinter, 4. c, in Maja Knapić, 4. č, Tina Levičar in Neža Švajger (obe nekdanji dijakinji GCC, maturantki generacije 2018), ter Domen Medved (Ekonomska šola Celje, ki pri nas opravlja program). Čestitke tudi koordinatorici programa na GCC prof. Marjeti Brežnik, ter mentorjem in vodnikom odprav Tini Bradeško, Alji Pristovšek, Mihu Gartnerju in Otmarju Uranjeku.
Maj Mravlak, prejemnik srebrnega priznanja programa MEPI, je za Sledko povedal:
MEPI mi je v zadnjih dveh letih prinesel ogromno novih izkušenj in prijateljstev. Je program, ki te na odpravah izzove tako psihično kot fizično, na preostalih treh področjih pa se naučiš strpnosti, dobrodelnosti, potrpežljivosti in pridobiš novo znanje. Vesel sem, da sem vztrajal in vem, da bom vztrajal do konca, saj je MEPI postal nepogrešljiv del mojega življenja, hkrati pa z njim, na zahteven a vendarle zabaven način, pridobivam nove spretnosti in znanja. MEPI je zabaven in zelo uporaben program za mlade, kjer se naučiš organizirati svoj čas, delovati v skupini, povežeš se z ostalimi člani in skupaj premaguješ ovire na poti do cilja.
Dragi MEPI-jevci, ponosni smo na vas!

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja