Brez dlake na jeziku: kandidata za predsednika DS

OPOMBA: v intervjuju smo posodobili informacije, ki so bile prvotno napačne in zaradi nepoenotenega vrednotno-normativnega konsenza odstranili.

Ko se začne šolsko leto je poleg vlog za statuse, opravičil za zamujanje in obrazcev za easistenta, dijakom potrebno oddati še nekaj. Svoj glas za novega predsednika dijaške skupnosti! Ti so bili vedno pestri. Pred dvema letoma je bilo predsednico potrebno odstaviti, ker ni upoštevala mnenja sveta DS, namesto našega zadnjega predsednika pa je na seje hodil kar podpredsednik, saj je imel prvi baje preveč obveznosti. Tudi letošnja kandidata sta zanimiva. Pa sta tudi primerna? Se bo zgodovina nefunkcionalnih predsednikov na GCC nadaljevala? Sledko je samo za vas pripravil intervjuja s kandidatoma, dijaki pa ste tisti, ki boste izbrali enega od njiju.

S: Živijo, se nam lahko na kratko predstaviš?
ZAIM BENJAMIN ŠEHOVIĆ: Sem dijak 4. D razreda. Sem komunikativen in sproščen fant, ki rad navezuje stike z novimi ljudmi – tako iz naše šole kot iz drugih šol. Rad se ukvarjam s kulturo, saj sodelujem pri FaVoZi, Have fun club-u in občasno tudi s Šlagersi. Po naravi sem pa naravoslovec in sodelujem tudi pri kemijskem krožku. Sem izredno delaven in družaben človek, ki se zavzema za sodelovanje ljudi iz različnih področij.

S: Kandidiraš za predsednika dijaške skupnosti. Se zavedaš dolžnosti, ki pridejo s tem nazivom, si jih pripravljen izpolniti?
ZBŠ: Nedvomno! Če se pa slučajno kje zaplete, sem se vedno pripravljen posvetovati z dijaki, ki lahko vedno računajo name, in bivšimi predsedniki.

S: Baje si v prvem letniku dobil vzgojni ukrep. Misliš, da je to primerno za bodočega predsednika dijaške skupnosti?
ZBŠ: Saj veste, mladost je norost. V prvem letniku sem sprostil vso najstniško nagajivost, posledica česar je tudi ta ukrep. Mislim, da nima nikakršne teže pri moji kandidaturi, saj je prvi letnik res tisti letnik, ko se vsakomur zgodijo napake. Sedaj sem odrasel in odgovoren dijak, vreden zaupanja, kar lahko potrdi vsak, ki me pozna.

S: Še nekaj za konec – zakaj si ti zaslužiš zmage na volitvah? Kako boš vodil dijaško skupnost?
ZBŠ: Smo demokratična država in dijaki lahko volijo, kogar želijo. Ne menim, da sem boljši ampak mislim, da imam na marsikaterem področju več izkušenj – navsezadnje sem v 4. letniku in sodelujem v veliko krožkih. Moj cilj je okrepiti odnose med vsemi tremi smermi šolanja, ki jih na GCC izvajamo, ter vsemi generacijami. To se mi zdi ključno za dobro počutje vsakega dijaka na šoli. Prav tako bo pripomoglo k še višjim dosežkom. Kot predsednik bom direktno predstavil vse probleme in vse pozitivne stvari na šoli. O njih se bom pogovoril z dijaki, prisluhnil vsakomur in poiskal skupno mnenje.

SLEDKO: Se nam na kratko predstaviš?
ACO RADIĆ: Sem dijak 3. C razreda splošne gimnazije. Ob šoli mi večino časa zavzame nogomet, vendar ji še vseeno posvetim veliko časa. Sem nasmejan fant, a znam biti tudi resen.

S: Kandidiraš za predsednika dijaške skupnosti. Se zavedaš dolžnosti, ki pridejo s tem nazivom, si jih pripravljen izpolniti?
AR: Zavedam se vseh dolžnosti. Vodstvu se želim posvetiti kolikor bom le mogel. Zavedam se, da sem prvi predstavnik šole in da moram biti vzor ostalim.

S: predsednik bi naj bil dober zgled dijakom, ti pa si padel drugi letnik, dobil kar nek in dobil tudi vzgojni ukrep. Kako točno je to vzgled ostalim?
AR: V življenju so vzponi in padci, vsakemu se lahko pripeti kaj takšnega. To je bilo neodgovorno in nespametno od mene. Vsi smo ljudje in morda imam zaradi tega nekaj izkušenj, ki jih ostali nikoli ne bodo imeli. Sedaj razmišljam drugače. Življenje gre naprej.

S: Še nekaj za konec – zakaj si ti zaslužiš zmage na volitvah? Kako boš vodil dijaško skupnost?
AR: Menim, da sva oba z Zaimom zelo sproščena in resna. Dijakom prepuščam izbiro, ki jo bom tudi spoštoval. Če bom izvoljen, se bom po najboljših močeh potrudil, da dokažem, da so se dijaki odločili prav. Dijaško skupnost bom vodil po potreb s trdo roko, odkrito in direktno. Sem sproščen in bom z veseljem sprejemal nove informacije in zahteve od dijakov.

Acotu in Zaimu se zahvaljujemo za intrevju in jima na četrtkovih volitvah želimo sreče. Vam, dragi dijaki, pa veliko pameti. 😉

Za konec pa še moto naših kandidatov:

Aco Radić: It’s not about how hard you can hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward. – Rocky Balboa

Zaim Benjamin Šehović: Bodi sprememba, ki jo hočeš videti v svetu. – Gandhi

 

IMG_0369

IMG_0359

IMG_0358

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja