Božično-novoletni bazar III. OŠ Celje

December je čas praznovanja, obdarovanja in veselja. Vsakdo ga preživi drugače. Nekateri z družino, drugim bolj ustreza samota. Dejstvo pa je, da se svet praznično obarva že veliko pred prazniki. Tudi na GCC se je december začel praznično.

V soboto, 3. 12. 2016, smo v športni dvorani Gimnazije Celje – Center že trejič gostili tradcionalni božično-novoletni bazar III. osnovne šole v Celju. Na letošnjem že 12. bazarju je sodelovala tudi naša najmlajša glasbena skupina GCC Nonet+2 pod vodstvom prof. Barbare Arlič Kerstein (intervju si lahko preberete tukaj). Bazar, ki se je pričel ob 9.00 je otvorila letošnja glasbena gostja Sanja Poljšak Pesan, osnovnošolci pa so staršem in ostalim obiskovalcem predstavili glasbeno-gledališki projekt Božična pravljica (po predlogi C. Dickensa), v katrem so v vlogi kolednic nastopile naše pevke. Predstavi, ki nas je vse opomnila o pomebnosti ljudi okrog nas, je sledil praznični bazar. Osnovnošoli so na obloženih stojnicah obiskovalcem ponujali raznorazne božično obarvane izdelke. Od voščilnic, adventnih venčkov, nakita, pa do marmelad in drugih dobrot, v Krčmi pri veselem Toniju pa so se lahko obiskovalci okrepčali s čajem (tudi takšnim za odrasle) in raznimi prigrizki.

Tudi preostanek decembra bo na Gimnaziji Celje – Center praznično obarvan. Letošnjo zadnji mesec bo predvsem dobrodelen. Eko-ninje s prof. Smiljano Adamič Vasič bodo zbirale oblačila (več o zbiralni akciji si lahko preberete tukaj), 4. a bo skrbel za Anino zvezdico in zbiranje hrane s čim daljšim rokom uporabe, GCC Start Up bo organiziral praznično večerjo za socialno ogrožene družine, Sledkovi novinarji pa bomo organizirali zbiralno akcijo piškotov, s katerimi želimo ljudem v socialni stiski polepšati te praznične dni.

Ne pozabite nas spremljati tudi v teh praznično obarvanih dneh. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja