BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL

Spet je tu december in z njim čas dobrih del in množičnega obdarovanja. Mesec poln prazničnih sejmov, prižigov mestnih lučk ter nadpovprečno velike gneče v trgovinah.

Otroci že pridno napenjajo možgančke in razmišljajo, kaj vse si letos želijo od vseh treh dobrih mož, ki so značilni za ta čarobni mesec. Mnogi že z iskricami v očeh nestrpno odštevajo dneve do božiča. Dolg seznam želja pri mnogih starših vzbudi zaskrbljenost in strah pred velikim posegom v denarnico.

V Sloveniji je vse več družin, kjer starši želijo kupiti kakšno božično darilo svojim najmlajšim, a si tega iz različnih razlogov ne morejo privoščiti. Polni sramu nato čakajo, kako se bo njihov otrok s sklonjeno glavo vrnil iz šole/vrtca, kjer so vsi njegovi prijatelji dobili najnovejše stvari.

Humanitarno društvo Enostavno pomagam, s predsednikom Milanom Ninićem na čelu,  je že peto leto zapored odprlo Božičkovo tovarno daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev poskrbi za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. V vseh preteklih letih so uspeli obdariti že več kot 2600 otrok.  Vse do božičnega večera bodo prostovoljci društva v Božičkovi tovarni daril, ki se nahaja v avli nakupovalnega centra Planet Tuš Celje, zbirali darila za otroke iz osnovnih šol in vrtcev.

Božičkov pomočnik lahko postane vsakdo. Obiskati mora Božičkovo tovarno daril, si na smrečici izbrati ime in starost otroka ter kupiti 5 stvari, ki bodo sestavljale darilo: igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje ter nekaj po lastni izbiri. Škrati prostovoljci bodo nato darila vsakemu otroku dostavili do božičnega večera na dom.

Letos prvič pa bodo v decembru izvajali projekt za starejše »Enostavno solidaren« in tako poskrbeli tudi za obdarovanje starostnikov, ki so pogosto odrinjeni na rob družbe. S poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na številko 1919 boste lahko prispevali 1 ali 5 EUR  za simbolično darilo starostnikom.

Letošnja novost pa je tudi možnost nakupa ovijalnega papirja v vseh trgovinah in drogerijah Tuš pod sloganom »Zavij DAR & pokaži, da ti je MAR«. Vsa sredstva od prodaje bodo namreč namenjena v dobrodelni sklad za otroke Božičkova tovarna daril.

—————————————————————————————————————–

Sama s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam sodelujem že 3 leto, predvsem kot prostovoljka pri projektu Božičkova tovarna daril. Že prvo leto mi je projekt prirasel k srcu in ne predstavljam si več decembra brez njega. Z ekipo ves mesec resnično garamo, a na koncu je vsak primanjkljaj spanca poplačan z veseljem in solzami sreče otrok in njihovih staršev, ko jim pripeljemo darilo.

Gimnazija Celje – Center se lahko pohvali z vsakoletno udeležbo prostovoljcev v projekt, na kar smo lahko zelo ponosni. Letošnje leto pri projektu sodelujemo: Špela Konda in Klara Perčič, obe 3. d ter Tjaša Perčič iz 1. b.

Vse vljudno vabimo, da obiščejo Božičkovo tovarno daril in nam pomagajo uresničiti božično poslanstvo. Božiček je lahko vsakdo (četudi nima bele brade in rdeče obleke), le odpreti mora srce, verjeti v čudeže in ponuditi pomoč tistim, ki si je najbolj zaslužijo.

Š.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja