Bela snežinka, ki pada …

V sredo, 19. 12. 2012, je na naši gimnaziji dišalo po snegu. Se sprašujete, če je zunaj snežilo? Žal ne, pač pa so padale snežinke v božično obarvani risalnici, kjer smo pripravljali druženje vseh generacij umetniške gimnazije in njenih profesorjev z naslovom Bela snežinka, ki je potekala že deseto leto zapovrstjo.

Že zgodaj zjutraj smo umetniki vseh generacij pričeli s pripravami na našo proslavo, v risalnici pa se je odvijal pravi praznični cirkus. Postavljali smo božično jelko, stole, krasili učilnico, zlagali tekste in ponavljali besedila ter pripravljali bogato obloženo mizo. Seveda umetniškega in brezglavega kaosa pred začetkom prireditve ni manjkalo, da pa je vse potekalo kot se šika, je poskrbela naša mentorica prof. Darja Poglajen, ki je na naše veselje ponovno prevzela glavno besedo pri pripravljanju Bele snežinke.
Letos je bila prireditev še posebej zanimiva, saj je dočakala svojo prvo okroglo obletnico in s tem dokazala, da ima že skoraj takšno tradicijo kot oddaja Na zdravje! (kot pravi naš Timi). V vlogi voditelja sta se odlično izkazala Timotej Jevšenak in Polona Turnšek, ki sta poskrbela za sproščeno in zabavno vzdušje, pri tem pa so jima pomagale še tri božičkove pomočnice, ki so prebirale želje dijakov. Seveda smo program obarvali tudi s posameznimi zvezdami, ki so nam pevsko in glasbeno narisale nasmeh na obraz in zarosile oči.
Ker so želje eden izmed esencialnih koščkov Bele snežinke, jim je potrebno nameniti malce več pozornosti. Tukaj so najbolj prisrčni in zabavni primeri želja, ki so jih zapisali dijaki:

– Tovarišu Timu želimo, da bi s svojimi revolucionarnimi idejami izpodrinil razredni absolutizem.
– Gospod ravnatelj, želimo vam, da bi se po razmisleku vrnili na GCC. Lahko bi vam zgradili dvigalo in tobogan, da bi bilo spuščanje in vzpenjanje lažje in bolj zabavno.
– Da sošolka ne bi kradla fantov drugih sošolk.
– Profesorju Vučerju želim, da bi mu božiček prinesel komplet kulijev.
– Želim si, da me ne bi klicali ”tuna”.

Letos so imele prav posebno vlogo želje ravnatelju g. Igorju Majerleju, ki se  poslavlja od naše ljube gimnazije. V zahvalo smo mu podarili sliko, ki simbolizira umetniško gimnazijo, saj je prav vsak dijak sodeloval pri izvedbi in daroval košček sebe. Ob poslovilnem govoru so se marsikomu zarosile oči in misel, da je to za našega očeta Umetniške gimnazije v Celju zadnja Bela snežinka, je bila vse prej kot vesela.
Tradicionalen konec prireditve je ob petju Bele snežinke sklenil v krog vse dijake in skupaj smo pričarali božično vzdušje.
Za konec smo se vsi veselo zakopali v slaščice na obloženi mizi, kakšno rekli, se nasmejano družili in poslovili od Umetniške gimnazije za leto 2012.

Naj vam ob klasiki na spodnji povezavi prileti kakšna bela snežinka, če že ne z neba, pa vsaj v srce 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=xTKhblAGzzI

Foto utrinki:

http://www.gcc.si/bela-snezinka-ze-petic/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja