Anina zvezdica zažarela na GCC

Čas mineva, prihaja najbolj sladek mesec v letu – december. Vse diši po domačem pecivu, omamnih večerjah, sladkih piškotih, kuhanem vinu … Mesto žari v soju luči, na ulicah vidimo ogromno ljudi, ki nekam hitijo – vsi izgledajo srečni, oči se jim sprehajajo po dobrotah, ki se kar same od sebe šopirijo v hiškah Pravljične dežele.

Ampak … Le gledajo jih.

Zakaj? Jim v tistem trenutku slučajno ni do omamnih slaščic?

Seveda jim je. Ne da nočejo.

Ne zmorejo.

Ne zmorejo kupiti sladkarij, če doma ni niti osnovnih živil za dobro družinsko kosilo ali večerjo.

Ni denarja … In če ni denarja, ni hrane.

Tega se  zavedamo vsi na Gimnaziji Celje – Center. Zato smo se povezali z gospo Ano Lukner – ustanoviteljico Anine zvezdice in organizirali dobrodelno akcijo zbiranja hrane. Akcija se je začela v torek, 17.12. 2013, končala pa danes, 19. 12. 2013. Ni lepšega občutka od zavedanja, da bomo s tem dejanjem marsikomu polepšali prihajajoče praznike.

Saj veste – prejemati je človeško, dajati pa božansko.

Pokazali ste vašo dobroto, saj ste nosili vreče, polne hrane, odstopili ste čokoladic, ki ste jih dobili pri malici in tako pokazali, da vam je mar. Ravno zaradi teh dejanj nam je uspelo. V teh treh dneh smo zbrali več kot 27 škatel hrane, ki bodo v prihodnjih dneh čarale nasmeh na obraze mnogih ljudi, ki žal živijo v pomanjkanju.

Iskrena hvala vsem, tako profesorjem in dijakom GCC, kot dijakinjam sosednje SŠGT in dijakom ŠCC Lava, ki so prav tako nesebično sodelovali v akciji. Hvala tudi ostalim posameznikom iz Celja in okolice, ki so nam pomagali in prinesli hrano.

Želim vam vesele praznike, saj razlog za srečo zagotovo imate – vašo dobroto.

 

Agnes

aninsa

20131217_113627 20131219_085848

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja