AKADEMIJA 2018

Če je to slovo 

Tradicionalna akademija je tudi letos naznanila, da je šolsko leto v zadnjih vzdihljajih. Kot že leta poprej, bomo tudi tokrat govorili o najlepših trenutkih, ki smo jih, in jih še bomo, vpisovali v kroniko šolskega leta 2017/2018. To ni le več kot 1000 priznanj z domačih in tujih tekmovanj, ampak tudi pester utrip šole, ki niti med vikendi ne počiva.

Na vprašanje, če smo bili letos uspešni, je mogoč le en, pritrdilen odgovor. Enostavno drugačen utrip naše šole je plod skupnega dela dijakov in učiteljev. Idej nam nikakor ne zmanjka, talentov pa tudi ne. Upravičeno smo lahko ponosni nase, res pa je, da prav v tem trenutku šolskega leta veliko uspeha in spodbude potrebujemo prav vsi, še posebej pa maturantke in maturanti.

Dijaški razvojni tim, ki je prevzel organizacijski del prireditve, se je letos odločil, da bo akademija pripravljena kot poslovitev od četrtošolcev, zato je za moderatorski par izbral Hano Jager, 4. c in Tilna Letnerja, 4. i, ki sta odlično povezala vse točke in predstavila izjemne dosežke, ki smo jih v tem šolskem letu dosegli na GCC.

Tudi za letošnjo akademijo, ki je bila 21. 5., smo z našimi maturantkami in maturanti posneli kratke filmčke, v katerih so spregovorili o svojih srednješolskih letih, močnih področjih, življenju in sploh vsem.

O maternem in devetih tujih jezikih, ki jih govorimo na GCC sta spregovorili Neža Kočnik iz 4. c, ter Katarina Žurej iz 4. d. O področjih naravoslovja na GCC so za šolsko kamero spregovorila Ema Pilih iz 4. č ter Žiga Gačnik iz 4. c.  O družboslovju in umetnosti so spregovorili Samantha Maya Šolaja iz 4. a, Angelika Fidler iz 4. c ter Nace Kovačič iz 4. i. Športno področje, ki na GCC iz leta v leto postaja bolj intenzivno, bosta predstavila Urša Kralj iz 4. d ter Rožle Stajner iz 4. a.

Ekipa Sedka vsem maturantom in maturantkam želi veliko sreče na maturi in vpisu na univerze s širom po svetu, vsem ostalim pa čim mirnejši in uspešnejši konec šolskega leta. Srečno GCC! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja