Adijo Metaldays, živjo realnost!

Verjetno večini (še posebej pa metalcem) znan Tolminski festival Metalcamp, od letos imenovan Metaldays,  je končan. V petek smo slišali še zadnje legende, kot so King diamond in Annihilator, se v soboto še zadnjič zmočili v kristalno modri Soči, ki premore kar 13 stopinj celzija in pomahali Tolminu v slovo ter mu obljubili, da se zopet vrnemo naslednje leto.

Več kot 10. 000 metalcev, celo iz Izraela, Japonske, Avstralije, Amerike, največ iz Nemčije in Švice, in le kakšnih 1000, kot jih premore Slovenija, je headbangalo, se hladilo v Soči, gradilo zidove iz pločevink piva, prepevalo. Vsekakor nisi nikjer videl žalostnega obraza. Dokler tega ne doživiš, ne verjameš!1012702_271576486313888_1202367553_n

Raj za metalce vseh vrst, odlična organizacija, legendarni koncerti, kot so King diamond, In flames, Iced Earth, Wintersun, Sonata arctica, Mayhem in mnogi drugi. Koncerti so trajali 5 dni od 14.00 do 2.00 ponoči in vsak je našel nekaj zase. Neznosno vročino so nekajkrat prestregli oblaki in nevihte, ki so se, mislim da, vsem zelo prilegle. Metalci smo žurali pred odrom, plasali v soncu, nekaj pogumnih pa je je odločilo da je Metaldays lahko tudi Rock otočec in so se “okopali” v blatu.

1005184_272928242845379_1852593809_nLetos sem se na koncertu King diamond opogumila in odšla “surfat”. Torej: dvignejo te nad ljudi in tako te močne metalske roke nesejo do odra. Občutek?  Čaroben! Kot da lebdiš nad oblaki. Čutiš vsako roko na svojem hrbtu, ki se trudi, da te obdrži nad tlemi. Ampak priznam! Srce je kar močno bilo!

Večina bandov je po koncu koncerta med bučnim aplavzem metala od igranja pregrete trzalice in palice za bobne. Skušala sem kaj ujeti, ampak nisem ena tistih, ki se bo metala po tleh in se poškodovala do krvi, da bi dobila spominček od nekega banda … Če mi je trzalica usojena, bo prišla sama do mene. In tako sem ujela trzalico
Attick Demons z Hello Kitty Satanom 🙂.

Verjetno se ne sliši vabljivo plavati po Soči, ki ima le 13 stopinj? Ampak če nimaš “jajc” sam zaplavati, te fantje kljub kričanju “neeee”, “neee”, vržejo v reko. Ohladitev pa vselej paše. Mraz ti v sekundi pride do kosti, noge so rdeče, ustnice vijolične in po dveh minutah tečeš iz vode! Alternativa pa je blazina na vodi in veslanje iz peščene plaže do sotočja. Na plaži pa se lepih deklet niso nagledali le moški, ampak smo tudi ženske imele priložnost videti metalce v usnjenih, čipkastih, prozornih in tako imenovanih “Borat” kopalkah.

Mislim pa, da slike povejo več kot 1000 besed. Metaldays – HELL OVER PARADISE!

 

//

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja