AC/DC

AC/DC je skupina, ki je svet glasbe zaznamovala z legendarnimi in zgodovinskimi pesmimi, besedili, rifi, ritmi in odličnim vokalom.

Ko se ob večerih usedem pred računalnik in se iz zvočnikov zaslišijo rifi skupine AC/DC, podzavestno poiščem posnetek koncerta v živo. Tedaj me zmrazi po hrbtenici in naježi se mi koža. Zaželim si, da bi to doživela v živo in ne preko youtube posnetkov.

Obstaja kdo, ki ga ne obide takšen občutek? Čeprav nisi ljubitelj te glasbe, moraš spoštovati kvaliteto glasbe in njihov globalni razpon. Njihovi koncerti so fantastični in monumentalni. Rifi, ki so jih privabljali iz kitar, so zavidljivi, pa tudi besedila ohranjajo dobro (staro) kvaliteto.

Čeprav poslušaš popolnoma drug glasbeni žanr, poznaš vsaj en komad te skupine – Highway to Hell, Back in Black, You Shook Me All Night Long ali katerega drugega. Pesmi skupine AC/DC se pojavljajo v najpopularnejših in najbolj znanih serijah ter filmih še dandanes, kar dokazuje njihov uspeh.

Zelo pogosto jih lahko poslušamo v seriji Nadnaravno, ko se Dean in Sam vozita od primera do primera v svoji ’67 Impali. V filmu Maščevalci se predvaja Shoot to Thrill, v Bojni ladji Hard as a Rock in Thunderstruck, v Iron Manu pa Let There be Rock. Če ste bolj otroško razpoloženi, naj vas obvestim, da se s spektakularnim prihodom najavi Megamind v istoimenski risanki.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o018byLnMFM[/youtube]

http://www.imdb.com/name/nm0009540/