Fotostorming #4

Na 3.#gccfotostormingu na temo DOM, je zmagala fotografija Maje Kosi, 1. c.

Marčevska tema četrtega #gccfotostorming je LETENJE. K njej pa tudi spada spremna zgodba, ki jo je napisal Amadej Canjuga, 4. i.

Nekje, v enem od treh velikih slanih luž, je nekoč živela riba po imenu Zlatka. Bila je iz družine skuš, ki so med ostalimi manjšimi ribami slovele kot morska torpeda. Bile so izredno hitre in sposobne plavalke. Nič čudnega, ribe pač znajo plavati. Toda Zlatka je bila drugačna od drugih. Ni imela rada vode in tudi plavanja ne. In ostale ribe so jo imele za čudakinjo.
Nekega poletnega dne je Zlatka opazila jato olimpijskih prvakinj v skoku čez valove. Te ribe so kar letele nad morsko gladino in preskočile šest, sedem, najboljše celo po devet valov v enem samem skoku! To je Zlatko tako navdušilo, da se ji je od tistega trenutka podvodno letenje (rakom se namreč zdi, da ribe letijo) zazdelo bedno in brezvezno.
Odtlej je trenirala letenje čez valove, a njeno letenje je bilo bolj podobno padcem. Obupno se je trudila in cele dneva vadila in ravno je že skoraj preskočila pol drugi val, ko jo je nekaj nenadno poneslo še višje in višje. Čudežna sila jo je sunkovito dvignila visoko nad gladino morja in zdelo se ji je, da leti. Bila je v višavah in belo krilato bitje jo poneslo do neba. Sanje so se ji uresničile in verjela je, da jo je v nebo ponesel angel. Nato ji je odgriznil glavo.
Po smrti se ji je v nebesih prikazal Aquamen in ji rekel: “Jou Zlatka! Ker si umrla v trenutku največje sreče, imam zate posebno akcijo! Lahko se vrneš nazaj na svet in to v obliki kateregakoli bitja?”
Zlatka je blaženo pogledala Aquamena in “Ptica” je rekla. “Ptica bi bila? Bi bila orel, da bi letela visoko pod nebom, med gorami in dolinami in lovila zajce ter velike aljaške losose? Bi bila sova in slišala in videla vse, ponoči pa letela pod širnimi zvezdami? Bi bila galeb in živela na morju, brskala po smeteh in dobivala zastonj hrano od glupih turistov? Boš papagaj, da boš…”
Riba je ob teh besedah še bolj izbuljila svoje vodene oči. “Karkoli! Samo da bom ptica in ne bom več plavala!” je vsa v transu dejala. “Si prepričana? Karkoli?” je vprašal še enkrat.
“Karkoli! Naj bo presenečenje,” je izstrelila in Aquamen je zavrtel ruleto, na kateri so bile narisane vse možne vrste ptic na tem planetu. Spustil je biserno kroglico. Nekaj časa je nemirno poskakovala, nato pa padla na polje z narisano veliko debelo črno belo ptico – pingvina.

GCC foto klub vse dijake in profesorje vabi k sodelovanju pri fotostormingu – fotografijo pošljite na instagram Gimnazije Celje – Center @gimceljecenter (kot privatno sporočilo) do konca meseca. Zmagovalec bo objavljen prvo sredo v mesecu skupaj z novim vabilom …

Sledko vas ponovno vabi, da si v tem mesecu kakšno uro ali dve rezervirate za fotografiranje. Če se tudi v vas skriva kakšna majhna ali pa velika želja, jo v marcu ujemite v letu.

Želimo vam veliko lepih, zanimivih fotografij in pa seveda veliko užitkov ob ustvarjanju. ?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja