Miklavžev koncert: predbožična glasbena pravljica

Da se je začel veseli december nas na vsakem koraku opominjajo drobne stvari, ki temu času dajejo čaroben pridih. V vsakem od nas prebujajo nenavaden nostalgičen občutek, ki je značilen prav za ta mesec. Začetek predprazničnega obdobja še posebno zaznamuje naš Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center, ki že tradicionalno uvaja predpraznično glasbeno dogajanje v knežjem mestu.
V prijetnem ambientu Narodnega doma v Celju so v četrtek, 8. decembra 2016, predbožično glasbeno pravljico pripravili šolski glasbeni sestavi in III. osnovna šola Celje.

Koncert je uvedla Vlašičeva Življenje je ljubezen z Dekliškim pevskim zborom GCC pod vodstvom profesorja Davida Preložnika, FaVoZo pod taktirko profesorja in ravnatelja Gregorja Deleje in The Šlagers z umetniškim vodjem profesorjem Sašo Šoncem ter že s prvo točko napovedali čudovit večer. Pesmi, ki so se zvrstile, so v veliki dvorani celjskega Narodnega doma pričarale praznično vzdušje, ki je trajalo in trajalo. Za piko nad i pa je koncert popestril odlomek iz predstave Božična pesem, ki so jo pripravili učenci III. OŠ Celje (mentorica: Simona Zupančič, prof.) skupaj z novoustanovljeno zasedbo Nonet GCC + 2, ki deluje pod umetniškim vodstvom profesorice Barbare Arlič Kerstein. Večer sta z vezno besedo popestrila Barbara Tadina iz 3. d ter Miha Koren iz 4. c.

Lepšega uvoda v najčarobnejši čas v letu bi si težko želeli. Želimo pa si, da bi se v prihajajočem letu vsi dijaki, profesorji, starši in ostali še naprej srečevali, zabavali in družili na nepozabnih dogodkih, ki jih prirejamo na GCC ter vsak dan delili ta praznični duh, ki ga v izdatni meri ponuja december.

V prihajajočem letu 2017 naj se vam uresničijo vse želje, ki doslej morda še niso prišle na vrsto, in nove, ki naj vam polepšajo vsak dan posebej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja