8. november – svetovni dan “CAPPUCCINA”

Italija je izjemno znana po različnih kavnih napitkih, ki jih proizvaja. Cappuccino obožujejo ljubitelji kave in kljub nejasni zgodovini veliko ljudi še vedno ceni udobje, ki ga prinaša ta vroča, penasta, mlečna pijača. Ime “Cappuccino” izvirno izhaja iz bratov kapucinov, manjšega reda frančiškanskih bratov znotraj Katoliške cerkve s sedežem v Rimu, vendar nekateri strokovnjaki trdijo, da pijača izvira iz Avstrije. Kakorkoli, kavni napitek kapučino, kot ga poznamo danes, je nastal v Italiji v 1900-ih, potem ko je izum aparata za espresso postal bolj priljubljen.

Izkoristite današnji svetovni dan cappuccina ter se s prijatelji odpravite v kavarno na ta odličen napitek, ali pa si ga doma pripravite kar sami. Pri tem naj vam pomagamo z nekaj majhnimi skrivnostmi velikih mojstrov:

  1. Orodje iz nerjavečega jekla je zelo pomembno. Da ohranite kakovost in okus mleka, uporabite čist vrč za penjenje iz nerjavečega jekla ter žlico in termometer, ki bosta preprečila nečistoče drugih okusov ali dišav.
  2. Kakovost espressa vpliva na okus. Prepričajte se, da uporabljate visokokakovostna, dokaj sveže pražena espresso zrna.
  3. Skrivnost parjenega in spenjenega mleka. Začnite s hladnim mlekom. Z vrčem za kuhanje na pari kuhajte tako dolgo, dokler mleko ne doseže temperature 65 C. S tem boste dosegli bogato penasto teksturo.
How to make Perfect CAPPUCCINO I #CappucinoRecipe - YouTube

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja