8. januar – svetovni dan “TIPKANJA”

Svetovni dan tipkanja, ki ga vsako leto praznujemo 8. januarja, je pomemben dan, ne le zato, ker časti pomembno osebnost, prelomni zgodovinski dogodek ali rojstvo verskega voditelja, ampak tudi zato, ker praznuje sposobnost tipkanja in komuniciranja z drugimi. Morda se boš vprašal/a, zakaj je tipkanje pomembno? Premisli. Kako si prišel/prišla sem? V telefon, iPad ali računalnik in nekaj vtipkal/a v brskalnik. Zdaj si tukaj in bereš o tipkanju. Prelomno, kajne? Toda z vso resnostjo je treba praznovati neverjetne preskoke, ki smo jih naredili v komunikacijskih in pisnih spretnostih, zato je svetovni dan tipkanja tako odličen način, da se spomnimo preteklosti, počastimo sedanjost in se čudimo prihodnosti!

A najprej nazaj tja, kjer se je vse začelo. Prvi komercialni pisalni stroji so bili uvedeni leta 1874 in so se začeli široko uporabljati v pisarnah šele sredi 1880-ih. Po tem izumu je tipkanje kot oblika umetnosti in bistvena veščina v spreminjajočem se svetu postalo zelo iskano med številnimi trgovci, podjetji in založniki. Ustvaril je na milijone delovnih mest po vsem svetu in naučil generacije tipkati, sestavljati jedrnate, informativne pisne dokumente ter spodbudil povsem nov način pisne komunikacije.

Svetovni dan tipkanja, ki časti pisno obliko komunikacije, ki zagotavlja hitrost, natančnost in učinkovitost, je bil ustanovljen v Maleziji in se danes praznuje po vsem svetu. Tekmovanje v malezijskem hitrem tipkanju, ki je potekalo leta 2011, je bilo prvi dogodek, ki je utrdil Dan tipkanja kot pomemben dodatek k koledarjem po vsem svetu.

Ob tem svetovnem dnevu te vabimo tudi na tečaj 10-prstnega tipkanja na katerega se lahko do 20. januarja prijaviš na naslednji povezavi: https://forms.office.com/e/VdbdRLfL6n.

How to type faster: Tips and Tricks | SurveySparrow

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja