50-letnica Folklorne skupine Grifon Šempeter

Folklorna skupina Grifon KUD Šempeter v Savinjski dolini praznuje 50 let delovanja. Na to, so vsekakor lahko ponosni, saj je v Sloveniji malo folklornih skupin, ki bi se ponašale s tako visokim jubilejem. Grifon šteje 36 članov vseh generacij, ki plešejo plese različnih pokrajin. K vsaki pokrajini pa sodijo tudi ustrezna oblačila, tako da je njihov nastop vselej zabaven in predvsem barvit.

Kot pravi gospa Marija Zagoričnik, predsednica FS Grifon, radi nastopajo tako doma kot tudi v tujini. Prepotovali so že večino evropskih držav, kjer so bili gostje mednarodnih folklornih festivalov. So tudi soorganizatorji mednarodnega folklornega festivala »Od Celja do Žalca«.

Svojega abrahama, 50-letnico delovanja, bodo proslavili s slavnostnim koncertom, ki bo

7. 12. 2012 ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu. Na koncertu z naslovom KO HMELJ DOZORI  bodo poskušali oživeti čase, ko so hmelj obirali še ročno in so se ob trdem delu znali tudi poveseliti.

Folklorna kultura je v današnjih časih resnična popestritev in razvedritev, zato vabljeni da se poveselite skupaj s skupino Grifon. Morebiti se jim pridružite tudi na naslednjih plesnih vajah, saj so novi člani vselej dobrodošli.

Vabilo na koncert vabilo 50-letnica fs grifon (1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja