4. april – svetovni dan “VITAMINA C”

Vitamin C. Vsi slišimo, kako dober je za nas, kako nam bo pomagal premagati prehlad… Toda koliko v resnici vemo o tej skrivnostni snovi in ​​koliko oz. kako lahko pomaga našemu telesu? Izkoristite dan vitamina C, da se naučite nekaj novega o le-tem in raziščete nove načine za krepitev svojega zdravja!

Nacionalni dan vitamina C je bil ustanovljen, da bi lahko cenili in se naučili vse o različnih načinih, kako lahko vitamin C koristi našemu zdravju. Vitamin C se imenuje tudi askorbat in askorbinska kislina. Najdemo ga v številnih različnih živilih, prodajajo pa ga tudi kot prehransko dopolnilo. Je bistveno hranilo v smislu proizvodnje številnih nevrotransmiterjev in obnavljanja tkiv. Odkrili so ga davnega leta 1912. Šestnajst let pozneje so ga osamili. Nato je leta 1933 postal prvi vitamin, ki je bil proizveden kemično.

Vitamin C je splošno znan kot pomoč pri preprečevanju prehladov. Vendar pa je s tem močnim vitaminom povezanih še veliko drugih koristi! Svoj krvni tlak lahko znižate tako, da na primer povečate vnos vitamina C. Vitamin C je koristen tudi v smislu pomoči pri ohranjanju zdrave kože. To je zato, ker ga ščiti pred oksidativnimi poškodbami, ki nastanejo zaradi vsakodnevne izpostavljenosti onesnaženju, vročini in svetlobi. Zaradi tega se je populacija izdelkov z vitaminom C znatno povečala.

Obstaja veliko naravnih načinov, kako svoji prehrani dodati nekaj več vitamina C. Ni vam treba odločiti za dodatke vitamina C, čeprav jih veliko ljudi. Nekaj ​​sadja z največjim virom vitamina C vključuje melono dinjo, sokove in sadje citrusov, kivi, ananas, papajo, mango in različne jagode, kot so brusnice, borovnice, maline in jagode. Obstaja tudi vrsta zelenjave, ki je bogata z vitaminom C, vključno s cvetačo in brokolijem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja