3Kons znova povezuje dijake s Kosovelove

V petek, 7. 10. 2016, so se šole na Kosovelovi ulici v Celju ponovno združile. Odvil se je zdaj že 9. 3Kons, edini tovrsten festival v Sloveniji. 3Kons, ki je prvotno združeval 3 šole, združuje zdaj že 4 celjske srednje šole, to so Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Ekonomska šola Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje in Gimnazija Celje – Center.
Vsako leto v oktobru dijaki za en dan zapustijo svoje učilnice in se za kratek čas preselijo na drugo šolo v bližini oz. odidejo na razne delavnice in ekskurzije. Dijaki vseh 4 šol pa se skupaj podružijo na skupni prireditvi, ki je tudi letos potekala v telovadnici GCC. V dveh različnih terminih se predstavijo talentirani dijaki posameznih šol, ki poskrbijo za dobro zabavo in izjemno vzdušje.
SŠGT se je letos predstavila s skejtarsko točko in pa glasbeno točko, ki je nastala v sodelovanju z 10. gimnazijo Ivana Supeka iz Zagreba. Šoli sodelujeta v projektu Festivali brez meja. SŠSMM se je predstavila s pevsko točko, zaigrala je tudi skupina The Best. EŠC so predstavili Mladi plesni teater, kjer so sodelovali tudi dijaki I. Gimnazije v Celju, plesni par Kristina (EŠC) in Aljaž (SŠGT), navdušili pa sta tudi plesna točka Kristjana in Nejca ter pevska točka Žige in Ane.
Za GCC so nastopile šolske glasbene skupine Outsider, The Takeover v sodelovanju z Nio Rozman, narodnozabavni ansambel, ki ga sestavljo sedanji in nekdanji dijaki, nastop pa sta popestrili še Kaja in Katja s svojo plesno točko.
3Kons ponuja izjemno možnost povezovanja dijakov različnih šol in programov in tudi letos je popestril jesenski del šolskega leta. Nestrpno že pričakujemo prihodnji, že 10. 3kons.

 

 

V letošnjem 3Konsu sem zelo užival, saj sem v program vložil kar veliko časa in truda, to pa je bilo na koncu vse poplačano. Seveda je početi kaj takega naporno, ampak vseeno dober izziv zame, mazohista. (hec) Letos je bilo zagotovo boljše kakor lani, saj so nam organizatorjem pustili malo več svobode, občinstvo pa je tudi veliko bolj sodelovalo. Žal pa moram kot bodoči maturant in študent naslednje leto položaj voditelja prepustiti komu drugemu. Se bom pa zagotovo vrnil in ga takrat pogledal kot gledalec.

-Miha Koren, voditelj, 4. c

 

Festival je bil zame in za vse prvošolce prav poseben dan, saj smo po šoli presenečeno srečevali nekatere bivše sošolce, ki se niso odločili za šolanje na naši šoli. Sami smo si sicer ogledali mesto Celje na daljšem sprehodu. Prireditev pa je poskrbela za prijetno končan dan.

-Aljaž Primožič, 1. b

 

3Kons je v slovenskem prostoru edinstven in na GCC smo lahko ponosni, da smo del tovrstnega dijaškega festivala. Ponuja enkratno priložnost, da dijaki in učitelji štirih tako različnih šol dobimo vpogled v delo drug drugega, se en dan družimo v oblikah drugačnega pouka, obenem pa festivalski glavni oder predstavlja odličen ustvarjalni poligon dijaške ustvarjalnosti.

-Gregor Deleja, ravnatelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja