30. april – svetovni dan “BUBBLE TEA”

Okusno osvežujoč čaj v kombinaciji s sladkanim mlekom in biseri tapioke je Bubble Tea, neverjetna tajvanska poslastica, ki je postala priljubljena po vsem svetu. Ta čudovita pijača, ki jo včasih imenujejo tudi “čaj Boba”, je več kot le pijača! Zaradi tapiokinih biserov lahko deluje tudi kot malica. Te majhne kroglice so po navadi videti kot majhni “mehurčki”, ki ležijo na dnu pijače, od koder verjetno izvira ime za čaj z mehurčki.

Čaj z mehurčki se je pojavil v Tajvanu v osemdesetih letih 20. stoletja in se v devetdesetih letih prejšnjega stoletja prebil v Združene države Amerike, začenši v Kaliforniji. Ko je ta zabavna pijača postala priljubljena, se je v mestih in državah po vsem svetu začelo pojavljati veliko različnih kavarn in trgovin, ki so ponujale to pijačo. Prvi svetovni dan “čaja z mehurčki” je bil praznovan leta 2018, ustanovilo pa ga je podjetje Kung Fu Tea s sedežem v Queensu v New Yorku. Podjetje se je za praznovanje odločilo 30. aprila, ker je bila leta 2010 obletnica ustanovitve podjetja.

Ob današnjem dnevu, se čim prej zapelji do najbližje bubble tea prodajalne ali pa si to sladko pijačo naredi kar sam/a, doma! Če se boš odločil/a za slednje, posebej zate prilagamo tudi recept! UŽIVAJ! https://recepti.over.net/recepti/recept/bubble-tea-ali-caj-z-mehurcki/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja