29. april – svetovni dan “ŽELJA”

Kdaj si si nazadnje nekaj zaželel/a? Je bilo to na tvoj rojstni dan? Si zaželel/a zdravja in sreče ljubljeni osebi za njen rojstni dan ali kak drug pomemben dogodek? Želje so lahko v različnih oblikah, vendar so ne glede na to vse enako pomembne. Konec koncev, če nimaš želja in sanj, nimaš upanja!

Dan je ustanovila fundacija Make-A-Wish. To je neprofitna organizacija, ki je bila ustanovljena v Phoenixu v Združenih državah Amerike. Namen organizacije je pomagati neozdravljivo bolnim otrokom pri uresničevanju njihovih želja. Izpolnjujejo želje otrokom, starim od dveh let in pol do 17 let. Fundacija Make-A-Wish je z leti močno rasla. Deluje na 60 različnih lokacijah v ZDA. Organizacija deluje tudi v 45 drugih državah po svetu.

Želja sedemletnega Chrisa Greiciusa, obolelega za levkemijo, je bila postati policist. Ko je policija izvedela za to, je želela pomagati in izpolnila njegovo željo. Tako je mladi Chris, 29. aprila leta 1980, za en dan postal policist. Ko so za to slišali drugi ljudje, so menili, da je izpolnjevanje želja bolnim otrokom dobra ideja. Tako je bila ustanovljena fundacija Make-A-Wish, ki je postala ena najbolj znanih dobrodelnih organizacij za otroke na svetu. (https://worldwish.org/)

To je vodilo do rojstva svetovnega dneva želja – obletnice dneva, ko je policija izpolnila Chrisovo željo. Trenutno je v svetovni dan želja vključenih 48 držav. Ljudje po vsem svetu praznujejo izpolnjevanje želja z uresničevanjem sanj bolnim otrokom. Vsakdo, ki želi sodelovati pri tem praznovanju, lahko razširi novico prek družbenih omrežij, prispeva denar v dobrodelne namene ali prijavi (svojega) otroka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja