25. marec – MATERINSKI DAN

Materinski dan je praznik vseh mam, mamic, mater… Je dan, ko se spomnimo na naše mame, ki nam vsak dan namenijo obilico ljubezni, nežnosti, skrbi… Materinski dan torej namenjen temu, da se spomnimo, da še zdaleč ni lahko biti mama, ter, da smo zato našim mamicam neizmerno hvaležni.

Obeleževanje materinskega dne se je v Evropo preneslo iz ZDA, kjer je v navadi od leta 1910. Evropske navade, povezane z materinskim dnem, denimo obisk staršev in obdaritev matere, pa imajo po ugotovitvah raziskovalcev korenine v Angliji. V Sloveniji materinski dan praznujemo že 30 let. Pred tem materinskega dneva nismo praznovali. Praznovali smo samo dan žena – to je 8. marec.

V Sloveniji imamo navado, da na materinski dan obdarimo svoje mame. Običajno jim podarimo rože ali čokolado oz. kakšno drugo stvar, ki jo ima rada. Pomembno je le, da je darilo poklonjeno iz srca. Svojo mamo lahko tudi obiščemo ali pa jo povabimo na kavo, čaj, sladoled. Lahko ji tudi spečemo torto. Pomembno je le, da z mamo preživimo lepe trenutke in ji povemo, da jo imamo neskončno radi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja