24. november – svetovni dan “TVOJ UNIKATEN TALENT”

Vsi imamo izjemne talente, ki so za nas edinstveni, in je le potrebno je najti čas, da te talente proslavimo, ne le za svet, ampak tudi zase. Znaš žvižgati skozi nos? Znaš hoditi z jabolkom na glavi, brez da ti le-to pade na tla? Ali lahko hitro izgovoriš abecedo nazaj? Ni pomembno, kaj je tvoj poseben talent, pomembno je le, da svojim talentom daš priložnost in zasiješ!

Zgodovina praznovanja dneva “tvojih unikatnih talentov” je stara toliko kot človeštvo, saj imamo ljudje edinstvene talente že od začetka časa. Pomisli na osebo, ki je prva zmogla razumeti, kako delujejo neki manjši vidiki sveta. Morda je bila kriva gravitacija (saj veš, da Newton ni bil prvi) ali posebno razumevanje, na primer kako se je glina združila s peskom in toploto, da je nastala keramika, ki se je uporabljala v različnih oblikah skozi vso človeško zgodovino. Toda tudi tisti, ki imajo “manj uporabne” talente, bi jih morali slaviti kot edinstvene. Dvorni norček je na primer imel zagrizeno duhovitost in nekakšno modrost, ki je prerezala galantnost in razkošje kraljevega dvora. Kaj pa klovni in mimiki? Ali tisti, ki se lahko globoko potopijo in dlje časa zadržujejo dih? Vsak od teh talentov se uporablja na pomembne načine, tudi če samo za zabavo in razvedritev duha tistih, ki talent opazujejo v akciji. Praznuj svoj edinstveni dan talentov, ki hvali tisto posebno iskro v nas, tisto, zaradi česar smo popolnoma unikatni od preostalega sveta.

Za konec pa še spodbudna misel Henryja van Duka: “Use what talents you possess; the woods would be very silent if no birds sang there except those that sang best.” (“Uporabite talente, ki jih imate; gozd bi bil zelo tih, če tam ne bi pele ptice, razen tistih, ki pojejo najbolje.”)

40 People With Impressively Weird Talents - Wow Gallery

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja