24. april – svetovni dan “KRIČANJA”

Je v današnjem času, ko so pritiski in tesnobe prenakopičeni, zares nekaj čudnega, da je nekdo prišel na genialno idejo o svetovnem dnevu kričanja? Čeprav se številni ljudje poslužujejo raznih masaž in meditaciji za pomiritev živcev, nekateri psihologi verjamejo, da je lahko “dober stari krik” na svoj način terapevtski. Vsaj začasno. Ko oseba sprosti svoje frustracije s kričanjem, se možgani sprostijo, kar lahko dejansko prinese (pre)potrebno takojšnje olajšanje.

Scream Day je bil ustvarjen, da bi pomagal milijonom ljudi, ki morajo izpustiti to nakopičeno frustracijo. Dan kričanja bi lahko prinesel nekaj ozaveščenosti o zdravstvenih koristih močnega tuljenja. Ne glede na to, ali se odločite za to pod tušem, v avtu, v omari ali na blazini, je lahko izpuščanje krika terapevtsko in zmanjšuje stres.

Vzhodna medicina že več kot 2000 let uživa in spodbuja zdravstvene koristi vriska. Dr. Lu, ki je mojster kitajske medicine, pravi, da kričanje pomaga pri stagnaciji jetrnega čija. Tudi Primal Screaming ima dolgo zgodovino. Primalni krik, ki ga je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja razvil Arthur Yanov, je bil zasnovan tako, da ljudem pomaga sprostiti vso napetost in zadrževana čustva v dolgem, glasnem kriku. Krik odklene občutke globoko v notranjosti in jim omogoči sprostitev ter ponudi občutek olajšanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja