23. november – svetovni dan “ESPRESSA”

Bogat in močan espresso je fantastična popestritev dneva in prava izbira za kavopivce, ki iščejo način, kako prebroditi dolge težke dni (in morda celo noči). Espresso je prečiščena kava, destilirana do najmočnejših elementov in dostavljena v posebnih skodelicah.

V Torinu v Italiji so leta 1884 razvili neverjetno novo inovacijo, ki je spremenila način preživljanje napornega delovnega urnika. Utrujenim delavcem so z espressom namreč omogočili, da so imeli več energije in volje do dela. Za to se lahko zahvalimo inovativnim metodam Angela Morionda, s katerim, je kava doživela novo dobo razsvetljenstva. Njegov novi aparat je omogočal ločen nadzor prehajanja pare in vode skozi kavo. Seveda je kava obstajala že mnogo let pred tem, vendar je ta inovacija omogočila, da so iz skromnega kavnega zrna izvlekli največji možni potencial.

Ob tem svetovnem dnevu te pozivamo, da si v svoji najljubši kavarni naročiš espresso in ob tem toplem napitku poklepetaš s prijatelji ter jim poveš novosti, ki si se jih o espressu naučil/a med prebiranjem tega prispevka.

Female friends drinking coffee and using cell phone in cafe stock photo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja