22. november – svetovni dan “GO FOR A RIDE”

Go For A Ride Day” nas spodbuja, da se odpravimo v svet – skoči na kolo, v avto ali preprosto vzemi pohodne čevlje in se odpravi na izlet. Naj te ne skrbi preveč, kam greš, samo uživaj v “potovanju”. Glede na to, da mobilni telefoni, elektronska pošta in drugi novodobni “motilci pozornosti”, nenehno posegajo v naša življenja, se lahko vsi strinjamo, da vsakdo potrebuje nekaj časa, da preprosto pobegne od vsega in se počuti svobodnega.

22. november je bil priča različnim razvojem transportne industrije že od leta 1904, zaradi česar je Go For a Ride Day praznovanje ne le avtomobilov, ampak vseh načinov prevoza, ki so ti všeč. Leta 1904 je moški po imenu Mathias Pfatischer, kot prvi Američan patentiral pionirski motor z direktno elektriko in interpolnim motorjem. Leta 1927 je še en ameriški izumitelj Carl J. Eliason iz Saynorja v Wisconsinu pridobil patent za motorne sani, ki so drastično spremenile življenja mnogih prebivalcev Wisconsina na bolje. Kot lahko vidiš, je bil 22. november pomemben dan za različna področja transportne industrije.

Najboljša stvar pri 2Go for a Ride Day” je, da ni nobenega pravega načina za praznovanje. Ob koncu dneva se namreč praznuje svoboda, ki nam jo je omogočil razvoj prometa, in to je tisto, za kar bi morali poskrbeti.

10 Best Vacation Spots If Your Missing The Warm Weather - Society19 in 2022  | Beach road trip, Summer road trip, Trip

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja