21. januar – svetovni dan “TRENIRK”

Svetovni dan trenirk, 21. januar praznuje enega najbolj udobnih kosov oblačil, kar jih je bilo kdaj izumljenih. Dan je, ko si oblečete trenirke in jih nosite ves dan!

Leta 1882 je Émile Camuset ustanovil podjetje za športna oblačila Le Coq Sportif v Entzheimu v Franciji. Temu podjetju pripisujejo izum trenirke v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Prilagodljive in udobne hlače so bile zasnovane predvsem za športnike. Poleg zagotavljanja udobja so bile zasnovane tako, da so grele športnike, ko so nastopali na prostem v mrzlih dneh. Kljub temu, da so bile trenirke narejene za vadbo, jih ljudje danes nosijo iz ravno nasprotnega razloga – za sprostitev!

Z leti se je povečala izbira trenirk. Izbirate lahko med številnimi barvami in materiali. Nekateri najbolj priljubljeni materiali za trenirke vključujejo bombaž, najlon, poliester, polipropilen in spandex. Obstajajo tudi različni slogi in vrste trenirk.

Koliko parov trenirk imaš? Kateri je tvoj najljubši slog? Ali jih nosiš samo doma ali tudi ko si zunaj? Če imaš rad/a svoje trenirke, si v dobri družbi. Zvezdnice, kot so Kylie Jenner, Selena Gomez, Rihanna, Hailey Baldwin Bieber in Carrie Underwood, tako obožujejo svoje trenirke, da so ta kos oblačila spremenile v modni trend. To je zagotovo precej drugače kot v dneh, ko je bilo nošenje trenirke izven udobja lastnega doma resna modna napaka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja