Informativni dnevi 2017

Pestro dvodnevno dogajanje je na našo stoletno lepotico zopet privabilo množico osnovnošolcev, ki se bodo morali kmalu odločiti, kje želijo nadaljevati svoje izobraževanje.

10. in 11. februar, petek in sobota, sta bila letos tista “ta pomembna” dneva za vse devetošolce in dijake 4. letnikov, ki bodo izjemno kmalu stali pred pomembno odločitvijo. V teh dveh dneh so dijaki in osnovnošoci obiskali želene srednješolske in študijske programe in tudi na Gimnaziji Celje – Center smo v treh terminih, dveh petkovih in enem sobotnem, bodočim dijakom predstavili vse tri programe, njihove predmetnike in posebnosti, obšolske dejavnosti ter se trudili čim bolje prikazati izjemno vzdušje, ki ga dijaki in profesorji vsakodnevno soustvajamo.

Predstavite vseh treh programov (splošna gimnazija, umetniška gimnazija, predšolska vzgoja) so sledile skupnemu delu, ki je potekal v šolski telovadnici. Navdihujočemu ravnateljevemu govoru sta sledila predstavitev pomembnih datumov vpisnega postopka in pa naš #enostavnodrugačni promo video, ki si ga lahko ogledate tukaj. Sledil je še pogovor s šestimi dijaki, predstavniki vseh treh programov, ki so skozi svoje lastne izkušnje opisali šolo in njihovo doživljanje šolskega dogajanja in posameznega programa. Bodoči srednješolci so imeli tudi možnost ogledati si, kako poteka pouk, spoznati obilico obšolskih dejavnosti, ki jih na GCC izvajamo, in povprašati dijake vodnike o vsem, kar so še želeli izvedeti. Starši pa so imeli tudi možnost pogovora z našimi profesorji.

 

Tudi letošnja informativna dneva sta bila #enostavnodrugačna, zlasti zaradi naših dijakov, ki so skupaj z nami učitelji GCC predstavljali v vsej njeni širini in ustvarjali utrip, ki je tako značilen za šolo tudi med šolskim letom. Menim, da so osnovnošolci in starši dobili veliko informacij in iskreno se veselim generacije, ki bo začela pisati novo zgodbo GCC s 1. 9. 2017. Res velika zahvala gre dijaškemu razvojnemu timu in učiteljem za vse predloge in ideje ter nesebično delo pri pripravi in izvedbi informativnih dni, pa vsem dijakom in učiteljem vodnikom, celotni tehnični ekipi, ki je skrbela za topel čaj, kavo, sadje in prigrizke, našim glasbenikom, fotografom in novinarjem, nikakor pa ne smemo pozabiti na naše čistilke in hišnika, ki v naši stoletni lepotici skrbijo za lesk in posebno patino. Hvala tudi vsem obiskovalcem in obiskovalkam, da so se prepustili enostavno drugačnemu utripu naše GCC.

– Gregor Deleja, ravnatelj GCC

 

Vsaj z našega, novinarskega vidika je bilo vzdušje v teh dveh dneh na Centru res enkratno. Kako uspešna pa je bila naša predstavitev, bomo izvedeli v začetku aprila. Upamo, da čim boljša. 😉 Sledkovi novinarji želimo vsem osnovnošolcem čim boljšo odločitev. Naš nasvet: izberite šolo, kjer ste se najbolje počutili in kjer mislite, da se boste v prihodnjih nekaj letih lahko še dodatno razvili, pilili svoje talente in pa seveda tudi uživali! Upamo, da se v septembru vidimo v čim večjem številu. 🙂 Do takrat pa vam želimo uspešen zaključek osnovne šole in izjemne počitnice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Informativni dnevi 2017, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja