FaVoZa in Oktet 9 skupaj na turneji

Pretekli vikend so se pevci FaVoZe prvič skupaj predstavili  z nekoliko starejšimi kolegi iz Okteta 9 na koncertu v Somborju, mestu v zahodni Vojvodini. Na pot so se odpravili v petek v zgodnjih jutranjih urah in v Srbijo prispeli popoldan. Veselje in prepevanje se je začelo že na avtobusu in nato nadaljevalo v Somborju. Po kosilu je sledila še kratka vaja in nastop v tamkajšnji mestni hiši. Fantje so se predstavili predvsem s slovenskimi ljudskimi pesmimi, a vseeno poželi stoječi aplavz polne dvorane.

Mesto so fantje bolje spoznali v sobotnem dopoldnevu, ko je bil na vrsti ogled mestnega središča, ki mu je sledil obisk kopališča v enem izmed kanalov reke Donave. Osvežitev je pri dobrih petintridesetih stopinjah vsem dobro dela. Ob sproščenem klepetu in kosilu v bližnji restavraciji so se pripravljali na naslednji nastop v centru mesta. V večernih urah pa so nastopili na pravi srbski poroki, ki se je ravno odvijala v hotelu, v katerem so bili nastanjeni. Pravijo, da je bilo vzdušje res fenomenalno.

Naslednji dan so se odpravili proti domu, se spet celo pot presmejali in prepevali različne pesmi. Nekoliko utrujeni od neprespanih noči in dolge vožnje so se v Celje vrnili v nedeljo popoldne in s sabo prinesli veliko pevskih izkušenj in novih prijateljstev tako s Srbi kot tudi s pevci Okteta 9, s katerimi se že veselijo naslednjega nastopa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
FaVoZa in Oktet 9 skupaj na turneji, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja