Obisk Maje Drča

Včeraj, 24. 3. 2016, smo na GCC gostili Majo Drča, našo bivšo dijakinjo, ki se je po študiju zaposlila v Bruslju. Z dijaki je delila svoje izkušnje z delom v tujini.

Maja je študij začela v Ljubljani. In sicer je študirala evropske študije na Fakulteti za družbene vede. En semester je preživela v Pragi, potem je opravljala prakso v nevladni organizaciji v Bruslju. Po podiplomskem študiju diplomacije je opravila prakso na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu. Pet mesecev je opravljala prakso tudi na Evropksi komisiji v kabinetu Janeza Potočnika. Po končani praksi se ji je ponudila priložnost za delo v industrijskem združenju na področju zagovorništva in komunikacij na tematiki okolja.

Dijaki so se z njo pogovarjali o študiju v tujini, štipendijah, pridobivanju izkušenj, študijskih izmenjavah, poletnih šolah …  Dijakom je ponudila v pogled v delovanje tega multikulturnega mesta, poudarila kako pomembna je naša samoiniciativnost, predstavila pa je tudi svoj delovni dan. Upamo, da je koga izmed prisotnih tudi navdušila za delo v tujini.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Obisk Maje Drča, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja