Srečno, maturantje!

Leto je hitro preteklo. Komaj smo verjeli, da je že čas za maturantski ples. Nova generacija bo v naslednjih tednih zapustila gimnazijo in stopila na nova, študijska pota.

Zopet smo se zbrali v Golovcu, vsi lepo urejeni in pripravljeni na eno izmed najpomembnejših in najbolj prelomnih noči v življenju. Začelo se je, seveda, s četvorko. Vse je potekalo gladko, nihče ni pozabil korakov … Hvala bogu! Sledil je brezčasni angleški valček, na koncu pa so se maturantje zavrteli še v ča ča ča-ju, fokstrotu in tangu. Med plesi je maturantom vse dobro, tako na življenjski kot na izobraževalni poti, zaželela vršilka dolžnosti ravnatelja, ga. Mateja Glušič Lenarčič. Svojim sošolcem sta vse dobro zaželela tudi dijaka 4.i razreda, Gea Gračner in Timotej Jevšenak. Ples s starši je bil definitivno vrh večera. Na obrazih ponosnih staršev sta se ob pogledu na svoje že skoraj popolnoma odrasle otroke zrcalila čisto veselje in sreča.

maturanc


Sledila je pogostitev. Da bi vse zaužite kalorije kaj kmalu pokurili, so za glasbo poskrbeli Show Mix. Nastopil je tudi naš Zero Zero, ki je na plesišče privabil celo množico. Da pa četvorka ni mačji kašelj, smo se ob dvanajstih lahko prepričali tudi obiskovalci. Nekateri smo se je učili na novo, nekateri so se je spominjali, a veselje in smeh sta bila prisotna pri čisto vsakem izmed nas.

Tako se je večer počasi zaključil. Maturantje so odšli na »after party«, kjer so se zabavali do zgodnjih jutranjih ur.

Dragi maturantje, poleg vseh želja, ki ste jih že slišali, naj povem še tole. Današnji svet je poln ovir, ki se zdijo nepremagljive. A niso. Čisto vsak izmed vas je sposoben premikati gore. Borite se za svoj prav, borite se za svoje želje. Kljub temu, da je denar sveta vladar, je zvestoba samemu sebi še vedno neprecenljiva in nenadomestljiva. Bodite si zvesti. Srečno.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Srečno, maturantje!, 7.5 out of 10 based on 6 ratings

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja